sukob bandi dilera / Donosimo nove detalje ubojstva mladog Britanca na Zrću: 'Sve je počelo u klubu'

Jedna grupica od njih pet-šest dočekala je na izlazu iz kluba drugu grupicu i tjelesno ih napala

27.6.2018.
18:35
VOYO logo

Mladi Britanac ubijen je nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život. Cijeli dan policija traga za ubojicom. Neslužbeno se doznaje da su se sukobile dvije dilerske skupine iz Britanije, koje su u Novalju stigle na Hideoutfestival. Krvavi tragovi na poprištu ubojstva mladića iz Britanije koje je jutros šokiralo stanovnike i turiste Novalje, a potom i cijelu Hrvatsku.

"Na plaži Zrće dogodio se sukob dvije grupe stranih državljana, u kojem sukobu, je po svemu sudeći oštrim predmetom usmrćen jedan britanski državljanin u dobi od 26 godina" rekao je Elis Žodan iz Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je identitet zasad javnosti nepoznat. Očevid još uvijek traje jer nije pronađen nož kojim je nasmrt izboden u, kako neslužbeno doznajemo, sukobu dvaju dilerskih skupina. U sukobu su ozlijeđena još dvojica mladića, od kojih je jedan s vrlo teškim tjelesnim ozljedama.

"Njegov život je bio u opasnosti. Tako da smo poduzeli sve mjere da ga što prije stabiliziramo. on se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Još uvijek je životno ugrožen. Međutim, zasada je, na svu sreću, stabilno" ističe zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli se događaj odvio tijekom  devetog Hideout festivala, na kojem boravi više od 20 tisuća turista, šokiranih ovim događajem. 

>> FOTO Ubojstvo na Zrću udarna vijest britanskih tabloida, lokalci ustvrdili: 'Ovo je loše za turizam' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O organizaciji festivala svakodnevno brinu svi uključeni, pa i grad Novalja, iz kojeg kažu kako mjesta panici nema. "Ja bih želio izrazit sućut obitelji poginulog Britanca. Moram reći da je to izolirani slučaj. Da se tako nešto nikada nije dogodilo. A što se tiče sigurnosti, Novalja je apsolutno siguran grad za sve turiste", poručio je zamjenik gradonačelnika Novalje Marijan Šuljić.

Turiste koji u poznatu novaljsku meku dobre zabave pristižu u sve većem broju. Baš kao i ovi Španjolci, koji se nisu nadali ovakvom početku ljetovanja. "Našli smo se u pomalo čudnoj situaciji, došli smo iz strane države i naravno, ne znamo kakve sve ljude možemo sresti ovdje i onda doznamo kako je jedna osoba mrtva. Malo smo preplašeni" komentirala je Susana iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob počelo u klubu Kalypso 

Na ispitivanju u policiji bilo je više od sedam britanskih državljana koji bi trebali razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja, no nitko nema status osumnjičenika.

"U ovom trenutku nije identificiran počinitelj teškog kaznenog djela ubojstva i ubojstva u pokušaju. Jedna osoba smrtno je stradala, druga je teško ozlijeđena, a treća lakše. Provodi se opsežno kriminalističko istraživanje zajedno s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom iz Zadra. Vrlo smo blizu identificiranja za sada nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela“ govori Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako su im najviše su nam pomogle nadzorne kamere koje se ovdje nalaze gotovo na svakom stupu. Pomoću njih su uspjeli rekonstruirati događaj te doći do učesnika i svjedoka.  

"Ubojstvo zasigurno nije bilo slučajno. Nešto se počelo događati u klubu Kalypso. Što točno za sada ne znamo dok ne identificiramo sve sudionike. Očito je bio neki verbalni sukob unutra, ali ne znamo zbog čega. Čini se izgledno da se radi o dvije grupice stranih državljana. Najvjerojatnije državljana Velike Britanije, ali se to za sada ne može sa sigurnošću tvrditi. Jedna grupica od njih pet-šest dočekala je na izlazu iz kluba drugu grupicu negdje oko 5.30 sati. Napali su ih tjelesno, a jedan je od počinitelja za kojim se najintenzivnije traga nožem izbo trojicu sudionika iz druge grupe. Riječ je o tjelesnom obračunu koji se dogodio vrlo kratko" pojašnjava Prša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio se o mladiću ne starijem od 25 godina, jake tjelesne građe koji je bio gol do pasa. "Izrazito je opasno baratao nožem i u kratkom vremenu je uspio izbosti trojicu ljudi, a jednoga je na mjestu usmrtio, dok drugi je odvezen u zadarsku bolnicu", navodi zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Smatra da počinitelj još uvijek nije uspio pobjeći s otoka, i poručuje svima da se jave s informacijama u policijsku postaju u Novalji. Dodaje kako za sada možemo samo nagađati i pretpostavljati je li riječ o obraćanu dvije dilerske skupine. Odgovor ćemo znati tek kada se provede kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo