Seksualno zlostavljanje / DORH podigao optužnicu protiv djelatnika škole na Visu: Pokazivao spolovilo kolegicama, dirao ih...

Image
Foto: Thinkstock

Prema tvrdnjama upućenih, djelatnik se često znao šaliti na neprimjeren način, uz aluzije na seks

28.5.2019.
10:28
Thinkstock
VOYO logo

Podignuta je optužnica protiv 61-godišnjeg djelatnika osnovne škole u Visu zbog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu obavijestilo je da djelatnika škole koji ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske tereti da je "od 1. siječnja 2013. godine do 24. srpnja 2018. u zgradi jedne osnovne škole na području Županije splitsko-dalmatinske, svjestan svog pretpostavljenog položaja prema žrtvi počinio navedeno kazneno djelo. Njegovo je postupanje kod žrtve izazvalo osjećaj ugroženosti i povrijedilo njezino pravo na poštovanje", istaknuli su na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tri djelatnice OŠ "Vis" prijavile su policiji jednog djelatnika te obrazovne ustanove za spolno uznemiravanje te da je u prostoru škole najmanje dvjema zaposlenicama pokazivao spolovilo te ih pozivao da ga dotaknu.

Jednu je od djelatnica u srpnju ove godine prijavljeni djelatnik zaključao u knjižnici. Navodno joj je najprije dodirivao nogu, dijelio komplimente, a kada je krenula prema vratima očekujući da će ih on otključati, počeo je otkopčavati hlače te je izvadio spolovilo. Nakon što je djelatnica navodno počela vikati "ne, ne, ne!", skrivajući pogled, pustio ju je van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, druga djelatnica prijavila je da je slična uznemiravanja doživjela više puta u zadnjih nekoliko godina. Treća je, prema tvrdnjama, doživjela "blaži" oblik uznemiravanja od strane prijavljenog - u prostoriji u kojoj se našla približio je stolicu njezinoj, stavio joj ruku na bedro i pokušao zadignuti suknju uz određene neumjesne komentare.

Prema tvrdnjama upućenih, djelatnik se često znao šaliti na neprimjeren način, uz aluzije na seks, što mnogima u školi smeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo