Rekonstruirali zločin / DORH traži istražni zatvor za četvero osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora engleskog jezika u Varaždinu. Otkrili su nove detalje

Image
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
31.5.2021.
20:36
Marko Jurinec/Pixsell
VOYO logo

DORH je objavio priopćenje o ubojstvu profesora engleskog jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu Nina Čengića (35).

Policija je ranije objavila da su žrtvu napale četiri osobe u noći s petka na subotu u varaždinskoj četvrti Graberje, da su ga izudarale na tlu i ostavile da tamo leži. U bolnicu je prevezen tek nakon što su ga u takvom stanju pronašli prolaznici. U bolnici je nešto kasnije umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH je objavio da je za osumnjičene osobe zatražio istražni zatvor. 

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. svibnja provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a", navodi DORH u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje opisuju što se dogodilo, koliko je istražiteljima zasad poznato:

Pao na tlo, nastavili ga mlatiti po glavi

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. svibnja 2021. oko 4.00 sati, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu, te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
preminuo od ozljeda /

Ubojstvo u Varaždinu: Muškarac kojeg su nasmrt pretukli drvenim palicama i ostavili na cesti je bio profesor u školi

Image
preminuo od ozljeda /

Ubojstvo u Varaždinu: Muškarac kojeg su nasmrt pretukli drvenim palicama i ostavili na cesti je bio profesor u školi

"Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.
Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", kažu iz DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo