bez ozlijeđenih / Dovršen očevid: do požara u Đurđevcu došlo zbog radova dan prije i krivog zavarivanja cijevi

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo nakon izvođenja radova dan prije, 27. travnja, tijekom kojih je ovlašteni djelatnik u navedenoj dvorani kod drvenog stropa električnom brusilicom odrezao dvije plinske cijevi

28.4.2018.
16:41
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Požar poslovne zgrade u subotu rano ujutro u Đurđevcu izazvala je visoka temperatura dviju plinskih cijevi nastala nakon njihova autogenog zavarivanja, priopćila je u subotu Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Vatra je buknula oko 1.15 sati u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka, u drvenom stropu zapadnog dijelu poslovne zgrade, te je zahvatila cijelu površinu drvenog stropa. Požar se potom proširio i na krovište zgrade koje je u potpunosti izgorjelo, te se urušio zapadni dio krovišta, priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo nakon izvođenja radova dan prije, 27. travnja, tijekom kojih je ovlašteni djelatnik u navedenoj dvorani kod drvenog stropa električnom brusilicom odrezao dvije plinske cijevi, koje je zatim zatvorio autogenim zavarivanjem. Zavarivanje je stvorilo visoku temperaturu koja se prenijela na drvenu masu i trsku u stropu, te je nakon dužeg tinjanja došlo i do otvorene vatre koja je zahvatila objekt.

Nije bilo ozlijeđenih osoba. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva biti će poznata materijalna šteta, rečeno je u priopćenju i dodano da su požar lokalizirali i ugasili vatrogasci JVP Đurđevac, DVD-a Virje i Đurđevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i inspektor zaštite od požara i eksploziva. O događaju će biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo