SKANDAL POTRESA DORH / VIDEO Kovačevića ponovno izveli iz Remetinca: Pretražili stan u Novoj cesti koji je prepisao na suprugu!

Četiri i pol milijuna kuna koje je USKOK pronašao u stanu tužiteljice - nisu od Dragana Kovačevića, tvrdi njegov odvjetnik

5.10.2020.
18:16
VOYO logo

Veliki skandal trese Državno odvjetništvo: još se odlučuje o sudbini tužiteljice čiji je suprug osumnjičen da je u svom stanu krio četiri i pol milijuna kuna od uhićenog šefa JANAF-a Dragana Kovačevića. U međuvremenu, vrh policije odlučno je najavio da će pronaći krticu iz sustava, odnosno osobu koja je Kovačevića upozorila da ga čeka uhićenje.

A Dragana Kovačevića su danas ponovno izveli iz Remetinca kako bi se obavila pretraga na adresi prostorija u Novoj cesti u Zagrebu.  Pretražili su stan na 3. katu koji je Kovačević prepisao na svoju suprugu. Ovo je već treća lokacija na koju su Kovačevića doveli na pretragu, izvijetila je reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić u RTL-u Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara koji su kazali da se zna da je pronađeno 4,5 milijuna kuna, odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić je nakon pretresa kazao da će "osporiti sve činjenične navode" te da će i dalje tvrditi da imaju pokriće za sav novac i imovinu. 

Četiri i pol milijuna kuna koje je USKOK pronašao u stanu tužiteljice - nisu od Dragana Kovačevića, tvrdi njegov odvjetnik. Niti ih je Kovačević skrio kod njezinog supruga Gorana Puklina - prije uhićenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osporavamo bilo kakvu vezu s tim novcem"

"Mi osporavamo bilo kakvu vezu s tim novcem, bilo kakvu vezu s gospodinom Puklinom, osim činjenice da su jedno vrijeme živjeli na istoj adresi", rekao je odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić.

Puklin na ispitivanju, kako doznajemo, nije priznao da je novac od Kovačevića. Pred tužiteljima je navodno kazao kako je riječ o njegovom nasljedstvu.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, je li onda moguće da je USKOK napravio takvu grešku i praktički bez dokaza išao u proširenje istrage protiv supruga tužiteljice koja radi u DORH-u? 

"Možda su oni po svojim tužilačkim pravilima napravili sve korektno, ali rezultat nije takav da ga mi smatramo istinitim i osporavamo", kaže Farčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Kovačeviću rekao da ga čeka uhićenje?

Dok Kovačević sprema obranu u Remetincu, a DORH čeka očitovanje zagrebačkog tužiteljstva kako bi vidio hoće li postupati prema tužiteljici - policija još ne zna tko je Kovačeviću dan ranije otkrio da ga čeka uhićenje. 

"Ja ne mogu sad reći od koga je ta informacija išla, jer mi upravo radimo izvide da dođemo do osobe koja je moguće dala tu informaciju", rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je hoće li ikad doći do te osobe, jer policija nije otkrila ni puno jače stvari - poput pucanja mjera u slučaju Josipe Rimac, ali i afera SMS koja nikad nije došla do kraja. 

Premijer Andrej Plenković iz Slavonije jutros poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da se to sve skupa rasvijetli i očekujem isto tako s obzirom na niz upita koje postoje u ovom javnom prostoru da i DORH da određena pojašnjenja , mislim da bi to svima olakšalo razumijevanje cijelog procesa", rekao je Plenković. 

Je li i novi zastupnik poslovao s Petekom?

A tko god da se nađe u koruptivnim radnjama, nek za to odgovara - dodaje premijer - bez obzira na ime, prezime i stranačku pripadnost, pa tako i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji velikogoričkog gradonačelnika mijenja u Saboru, a koji je navodno isto sklopio ugovor s Elektrocentrom Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mora sve to sam pojasniti, sve, do najsitnijeg detalja, Al neka pojasni javnosti. To je važnije", rekao je Plenković. 

Čičak tvrdi - Petek nikad nije radio za Rugvicu, osim u jednom ugovoru gdje je dobio 5 posto posla u iznosu od 350 tisuća kuna demontaže i montaže lampe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ugovor potpisali s tvrtkom Elos iz Solina koja je nositelj radova i 95 posto poslova i određivala u tom natječaju 7,3 milijuna kuna vrijednom, ponavljam prije toga nikad nismo poslovali s tvrtkom Elektrocentar Petek, a i nakon toga", kazao je Čičak. 

Afera Janaf koja je trebala biti običan spis iz gospodarskog kriminala - na kraju se pretvorila u prvorazredno politički triler koje se ne nazire kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo