dvoje optuženih / Drama kraj Zadra: Dijete pratili kombijem i htjeli ga oteti. Spasilo se bijegom u kafić

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela

30.9.2021.
7:57
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. rujna 2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (44) i hrvatske državljanke (28) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, dok je prvookrivljenik upravljao kombi vozilom, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom, za sada, nepoznatih muškaraca, postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, priopćilo je Općonsko državno odvjetništvo u Uadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugookrivljenica ga je, tereti ju se, upitala treba li mu prijevoz kako bi ga namamila u vozilo, no kad je dijete odmahnulo rukom prvookrivljenik je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te zajedno s drugookrivljenicom pričekao dolazak djeteta.

Kada je dijete ponovno odgovorilo drugookrivljenici kako ne treba prijevoz, prvookrivljenik je, zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio stražnja vrata kombi vozila i, s ciljem da uhvate dijete, počeli trčati za njime, no kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, tako su okrivljenici odustali od svog nauma i udaljili se vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo