PREVEZLI 40 STRANIH DRŽAVLJANA / Državljanin Srbije koji je krijumčario migrante, htio pregaziti dvojicu policajaca: Pobjegao im je, ali našli su ga

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičeni je potom udario u Škodu, sisačkih oznaka, kojom je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije, a koja je također bila zaustavljena zbog nezakonitih migranata

27.7.2022.
15:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Istarska policija objavila je izvješće u kojem se nadovezuje na jučerašnje u kojem su priveli trojicu zbog krijumčarenja migranata.

Prijavili su i jednog od njih, 53-godišnjaka zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ove nedjelje, 24. srpnja, policajci su na području Oprtlja primijetili vozilo Kia, riječke registracijske oznake iz kojeg je izašlo šest osoba, a kasnije je utvrđeno da su nezakoniti migranti.

Image
sve zbog imovinske koristi /

Migrante pokušale preko Hrvatske prokrijumčariti u Italiju: 'Moglo je doći do nesvjestice, gušenja i smrti...'

Image
sve zbog imovinske koristi /

Migrante pokušale preko Hrvatske prokrijumčariti u Italiju: 'Moglo je doći do nesvjestice, gušenja i smrti...'

"Nakon što su se policajci predstavili vozaču i pokazali službene iskaznice, ovaj se na to oglušio i naglo krenuo automobilom radi čega su policijski službenici skočili u stranu i pali na tlo kako bi spriječili napad na sebe", kažu iz PU istarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

policijski službenici su na području Oprtlja primijetili vozilo Kia, riječke registracijske oznake, iz kojeg je izašlo šest osoba, a za koje je naknadno utvrđeno da su nezakoniti migranti. Policijski službenici predstavili su se vozaču službenim iskaznicama i značkama policije te su mu naredili da izađe iz vozila, no on se oglušio na izdane naredbe te je naglo krenuo automobilom, radi čega su policijski službenici skočili u stranu i pali na tlo kako bi spriječili napad na sebe.

Osumnjičeni je potom udario u Škodu, sisačkih oznaka, kojom je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije, a koja je također bila zaustavljena zbog nezakonitih migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počinitelj je nakon sudara pobjegao s mjesta događaja, a policijski službenici pronašli su ga 25. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Oprtlja. Utvrdili su kako je riječ o 53-godišnjem državljaninu Srbije te su ga uhitili i po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveli u pritvorsku jedinicu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, trojica državljana Srbije u dobi od 48, 53 i 60 godina uhićeni su jer su u pet navrata prevezli nezakonite migrante iz Rijeke do područja Oprtlja. Prevezli su najmanje 40 stranih državljana, a 60-godišnjak je sve organizirao te ih uputio da na svoje ime unajme osobni automobil i kupe SIM karticu, a pronašao im je i smještaj na području Rijeke. Potom im je davao upute kada i gdje trebaju preuzeti nezakonite migrante te gdje ih trebaju prevesti, a ponekad im je, u svojstvu prethodnice, davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo