bivši ministar / Dvije godine od početka istrage Kuščević stao pred optužno vijeće: Danas na sve kaže da USKOK nema dokaza

Njegova supruga koju se tereti da je kupovala jeftine pašnjake pa ih preprodavala dok je Kuščević bio načelnik

16.9.2021.
19:45
VOYO logo

Dvije godine nakon otvaranja istrage, bivši ministar uprave Lovro Kuščević stao je pred optužno vijeće. USKOK ga sumnjiči za niz koruptivnih kaznenih djela - od zlouporabe položaja i ovlasti pa do pogodovanja i malverzacija sa zemljištem.

Sve se odnosi na razdoblje kad je Kuščević bio načelnik Općine Nerežišća na otoku Braču. Bivši ministar jutros poručuje - dokazat ću svoju nevinost. 

Image
BIVŠI MINISTAR NA SUDU /

Kuščević nakon ročišta: 'USKOK je iznio optužnicu koju nikakvim relevatnim dokazima nije elaborirao'

Image
BIVŠI MINISTAR NA SUDU /

Kuščević nakon ročišta: 'USKOK je iznio optužnicu koju nikakvim relevatnim dokazima nije elaborirao'

U pratnji odvjetnika i dobro raspoložen bivši ministar stigao je na sud u Splitu.

Optužbe nisu jednostavne. USKOK ga sumnjiči za milijunske malverzacije sa zemljištem na otoku Braču. Među optuženima je i njegova supruga koju se tereti da je kupovala jeftine pašnjake pa ih preprodavala dok je Kuščević bio načelnik jer su promijenili prostorni plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuščevića se tereti i da je šogoru omogućio kupnju POS-ova stana. A USKOK sumnja i da je prošle godine kad je doznao da se pokreće postupak protiv njega pokušao utjecati na jednog svjedoka govoreći mu da će mu se odužiti ako ne kaže istinu.

Danas na sve kaže - USKOK nema dokaza. "Svi optuženici i ja osobno smo iznijeli svoju obranu, u cjelosti smo negirali bilo kakvo počinjenje bilo kojeg kaznenog djela iz optužnice i nadam se da će se na temelju dokaza da će odbiti optužnicu i očekujemo svoju nevinost što prije dokazati na sudu", poručio je Lovro Kuščević.

Do suda očito neće tako brzo, jer obrana je zatražila izdvajanje nezakonitih dokaza o čemu se tek treba odlučiti. "morate voditi računa da je optužnica ukupno na 154 stranice napisana, negdje oko 654 je dokaznih prijedloga i to sve ukazuje da je riječ o jednoj ozbiljnoj optužnici i dobro je da će optužno vijeće imati vremena za proučavati taj predmet", kaže Damir Primorac, odvjetnik Ante Marinovića

Jednu po jednu i Lovro Kuščević od 2019. skupio je pravu zbirku afera. Najviše je odjeknulo kad je otkriveno da je 11 godina kršio zakon jer vilu koju je iznajmljivao za više od 2 tisuće kuna po danu nije upisao u katastar gdje se vodila kao pašnjak.

Na pitanje zašto nije bila upisana, Kuščević je odgovorio: "Tko će voditi računa, Bogu hvala imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti". Što imate toliko nekretnina da ne možete sve to pratiti? "Bogu hvala imam da", odgovorio je.

Lovro Kuščević ministar uprave bio je od 2016.do 2019. I dok je on uvijek govorio kako je ponosan na sve što je dosad radio te kako će dokazati svoju nevinost, sumnjivi, mutni poslovi prije dvije godine stajali su ga funkcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo