prijave karlovačke policije / Dvojica prometnih policajaca i četvero vozača pod istragom zbog mita za prometne prekršaje

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Uz policajce koji su „tražili i preuzeli“ novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH

29.5.2018.
17:31
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je na temelju prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca i još četiri osobe koji su ih navodno podmitili kako bi im 'oprostili' kazne od dvije do pet tisuća kuna.

Uz policajce koji su „tražili i preuzeli“ novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Osnovano se sumnja da su I. i II. okr., kao policijski službenici ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost cestovnog prometa, 18. svibnja 2018. u Karlovcu u više navrata postupili suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nisu, nakon što su utvrdili počinjenje prekršaja za koje je propisana kazna od 2.000 do 5.000 kuna, sankcionirali i evidentirali počinitelje prekršaja u Informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova te u izvješću o postupanju po radnom nalogu.

Zauzvrat su okrivljeni policijski službenici od okrivljenika tražili i preuzeli novčane nagrade koje su međusobno podijeli, a ne sankcioniranjem počinitelja prekršaja okrivljenicima su, na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavili nepripadnu imovinsku korist“, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo