U REMETINCU SU / Dvojici mladića koji su u Zagrebu do smrti pretukli zaštitara neće se suditi za ubojstvo

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

DORH navodi da jezbog velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, zaštitar zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela

6.9.2022.
15:45
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Dvojici mladića A.B. (22) i M.P. (23) koji su u automat klubu pretukli 40-godišnjeg zaštitara Hrvoja Zanatića određen je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, te se nalaze u Remetincu.

DORH je danas objavio priopćenje u kojem navode da mladiće tereti za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona, što znači da ih se neće teretiti za ubojstvo nego za djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 15 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (2000. i 1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika.

Image
SMRT NA POSLU /

Ispovijest zaštitara za Direkt: Tukli su ga, napadali i lomili mu prste. A sve za crkavicu od 4000 kuna

Image
SMRT NA POSLU /

Ispovijest zaštitara za Direkt: Tukli su ga, napadali i lomili mu prste. A sve za crkavicu od 4000 kuna

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 3. rujna 2022. u 04:31 sati, u Zagrebu, u automat klubu u Lastovskoj ulici, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede oštećeniku (1982.) koji je radio kao zaštitar u klubu. Drugookrivljenik je, osnovano se sumnja, odgurnuo oštećenika uslijed čega je oštećenik udario leđima u automat za igre, a potom su prvookrivljenik i drugookrivljenik, osnovano se sumnja, zajedno nasrnuli na oštećenika udarajući ga nogama i rukama u predjelu glave i tijela. Uslijed velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, preminuo u bolnici", objavio je DORH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, s njima u društvu je bio i T.K. (34). no ni policija ni tužitelji nisu protiv njega podignuli prijavu nego su ga tretirali u statusu svjedoka.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice mladića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i okrivljenicima odredio istražni zatvor po obje predložene osnove, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo