ODREĐEN MU JE JEDNOMJESEČNI PRITVOR / Ekskluzivna snimka osumnjičenog za dvostruko ubojstvo! Odvjetnik: 'Branio se šutnjom'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL, RTL

Odvjetnik osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Strugama kazao je za RTL da njegov branjenik nije iznosio obranu

28.11.2018.
17:00
Borna Filić/PIXSELL, RTL
VOYO logo

Damir M., osumnjičen da je na zagrebačkim Strugama ubio svoju 76-godišnjakinju tetu i njezinog posinka (50) danas je bio na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu, a potom je prevezen na sud koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. 

Njegov izlazak s ispitivanja ekskluzivno su snimile kamere RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Strugama Neven Gotal kazao je za RTL da njegov branjenik nije iznosio obranu ni na policiji ni na DORH-u što se smatra kao da negira krivnju za djelo. 

"Branio se šutnjom" 

"Branio se šutnjom i u policiji i na Državnom odvjetništvu", rekao je Gotal te dodao kako je DORH zatražio istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već je ranije evidentiran za neka djela, no nije to bilo ništa opasno", kazao je Gotal. Tvrdi kako njegov branjenik nije bježao. 

"Nazvao sam ga čim sam postavljen za njegova branitelja, odmah se javio i rekao da ima rezerviran smještaj do srijede. Rekao je da će doći u utorak navečer, ali je došao u utorak ujutro. Kada je on krenuo, ja sam obavijestio policiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dovođenje na sud osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Strugama

Image

Dovođenje na sud osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Strugama

Potraga je bila formalno raspisana, ali zapravo se dobrovoljno vratio", kazao je Gotal i dodao kako je predaja bila u dogovoru s policijom. Odvjetnik je kazao da time što branitelj nije iznosio obranu smatra se da negira krivnju. 

Usmrtio ih nožem na spavanju

Inače, policija je danas objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje dvostrukog ubojstva u zagrebačkim Strugama u vezi s kojim je u utorak na graničnom prijelazu sa Srbijom uhićen osumnjičeni 35-godišnjak zbog sumnje da je ubio svoju 76-godišnjakinju tetu i njezinog posinka (50).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnja se da je 35-godišnjak 23./24. studenoga 2018. između 21.30 i 7 sati, nasilno ušao u obiteljsku kuću u III. Strugama dok su oštećene osobe bile u spavaćim sobama te im je u namjeri da ih usmrti na okrutan način, nožem u predjelu vrata nanio smrtonosne ozljede. Potom se vratio u svoju kuću te je oko 7 sati napustio naselje Struge i otputovao iz Hrvatske.

27. studenoga 2018. osumnjičeni je uhićen na GP Bajakovo i doveden u službene prostorije PU zagrebačke na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je u zakonskom roku doveden pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", naveli su u PU zagrebačkoj detalje istrage. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni Damir je, inače, dok je bio u Srbiji komunicirao s hrvatskim medijima te je kazao "da je u šoku što ga se navodi kao osumnjičenog te da nije kriv za ubojstvo tete i njezinog posinka". 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo