ŽRTVA POZVALA POLICIJU / EKSKLUZIVNO Bivši policajac pokušao iznuditi poduzetnika: Objavljujemo snimku i SMS-ove!

Audio snimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena

13.1.2020.
18:55
VOYO logo

Prava drama prije tri dana odvijala se u mjestu Draganić kod autoceste Zagreb-Karlovac kada je jedan poduzetnik zajedno s prijateljem izudarao bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića, inače popularnog protagonista televizijske serije "Krim tim 2" koji je s teškim tjelesnim ozljedama završio u bolnici.

Povod tučnjavi navodno je bila iznuda koju je Lučić zajedno s nekolicinom vršio nad njim nakon što je poduzetnik prijavio zaprešićkoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audio snimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili obitelji.

"Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bi ja veliki kreten", čuje se na audio snimci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budi spreman donijeti gdje ti se kaže..."

"Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoć. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100 000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana", napisao je poduzetnik u SMS-u na što je dobio odgovor: "100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp". 

Poduzetnik je sve prijavio policiji prvog dana nakon čega je policija pratila pozive, poruke i sve informacije, no na primopredaji novca se doznajemo nisu pojavili, pa je na mjestu događaja došlo  do teškog fizičkog obračuna zbog čega su priveli i poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prepraćen je i ispitan zbog sumnje na kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, ali nadam se da će vrijeme pokazati da je on bio žrtva iznude i da je postupao u nužnoj obrani prema osobama koje su ga napale", kazao je odvjetnik poduzetnika Ljubo Pavasović Visković

Među napadačima bio i bivši policijski inspektor Leon Lučić

A među napadačima te večeri je bio i bivši policijski inspektor Leon Lučić, poznatiji iz  televizijske serije "Krim tim 2". Stoji li on iza iznude, u policiji ne odgovaraju. Lučić je u tučnjavi teško ozlijeđen i još uvijek se nalazi karlovačkoj bolnici. Trenutačno ga čuva policija. Sutra bi trebao biti prebačen u Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-a je li imao saznanja da je zbog iznude novca uhićen bivši inspektor Leon Lučić kojemu supruga radi u Ravnateljstvu policije i ima li saznanja o tome, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je odgovorio:

"Ovo mi je prvo što čujem i nije mi poznat gospodin niti gospođa, ali bih iskoristio priliku, nemojte me hvatati za brojke, ali siguran sam da policija je jedna od onih institucija koja promptno kažnjava svaku vrstu nezakonitog, nestručnog, neprofesionalnog djelovanja svojih pripadnika". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se moralo spriječiti"

Što se to točno dogodilo u zaprešićkoj policiji i je li ovaj slučaj trebao ići na višu razinu, poput policijskog USKOK-a - ostaje nepoznanica.

"To je događaja koji se sasvim sigurno mogao i morao spriječiti. To nisu stvari koje bi ja komentirao, to je nešto što će pokazati istraga i utvrditi se u daljnjem tijeku postupka", kazao je Pavasović Visković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna niti u kakvom svojstvu će policija okarakterizirati Leona Lučića. Osoba koja je s njim bila, navodno je u bijegu. 

I dok zagrebačka policija tvrdi kako se na mjestu primopredaje novca nije pojavila jer se žrtva odlučila sama sastati s iznuđivačima, oštećeni poduzetnik za RTL je poručio kako to nije istina, da je cijelo vrijeme surađivao s policijom što dokazuju i SMS-ovi koji su proslijeđeni i policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo