'postupa po pravilima' / EKSKLUZIVNO Odvjetnica Damira Škugora za RTL: 'Apsolutno mu je lakše što mu je otac izašao iz zatvora'

Image

Na pitanje je li Škugoru žao što je povukao obitelj sa sobom, Hančić je kazala da mu je žao što to obitelj sve mora prolaziti

5.9.2022.
19:52
VOYO logo

Na slobodu je iz istražnog zatvora u Remetincu izišla direktorica Plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić.

Ona je ranije podnijela ostavku, čime je prestala opasnost od ponavljanja djela. U istražnom zatvoru ostaje osumnjičeni trojac, među njima i prvoosumnjičeni Damir Škugor. Prošlog je tjedna njegov otac Dane Škugor, na čijem je računu osvanulo pola milijarde kuna, pušten iz pritvora nakon što su njegova supruga i snaha iskoristile blagodat nesvjedočenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aferu od milijardu kuna prati Ivana Ivanda Rožić koja je razgovarala s odvjetnicom Sandrom Hančić.

"Kolega Mandić i ja smo već u par navrata posjetili gospodina Škugora. S obzirom na okolnosti teško je reći da se dobro osjeća, ali mislim da on to dosta dobro i stoički podnosi", kazala je Hančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škugor će prema svemu sudeći biti mjesec dana u istražnom zatvoru. Pitanje je hoće li se svih 16 svjedoka ispitati ranije.

"Ja se iskreno nadam da će USKOK ispitati sve svjedoke koji se odnose na gospodina Škugora. Njih je ukupno 16, od kojih su dvije svjedokinje saslušane, radi se o privilegiranim svjedocima. One su prihvatile blagodat, radi se o 14 osoba. Osobno, smatram da je mjesec dana sasvim dovoljno da se svi ti svjedoci saslušaju", objašnjava odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno da mu je lakše što mu je otac izašao iz zatvora, on je u samom startu rekao da otac nema nikakve veze s onim šta je on radio kao direktor u INA-i. I to logika stvari govori. Da mu je teško zbog obitelji, teško je svakome tko se nađe u toj situaciji. Uvijek imamo tu kolateralne žrtve u vidu obitelji, djece, njima je apsolutno teško", dodala je.

Na pitanje je li Škugoru žao što je povukao obitelj sa sobom, Hančić je kazala da mu je žao što to obitelj sve mora prolaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam reći da on žali što je povukao jer bi to značilo da je on nešto svjesno činio i riskirao da obitelj povuče, ali to ne možemo tvrditi sada", tvrdi.

Hančić kaže da Škugor može nadopuniti svoju obranu i na taj način sebi olakšati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osumnjičena osoba ima pravo u bilo kojem trenutku, može po potrebi kontaktirati USKOK i reći da želi dopuniti obranu, ali sada nemamo potrebe jer svjedoci nisu saslušani i mi nemamo sve potrebne informacije koje se odnose na iskaze svjedoka", objašnjava.

"On nema poruku ni za koga. On i dalje vjeruje da će se utvrditi da je doista postupao u skladu s a svim pravilima INA-e i u kojem dijelu je iznosio obranu. I postoji dokumentacija o INI dakle koja će potvrditi ono što je on od prvog da govorio i dokazati da nije to baš tako kako su mediji prenijeli", kazala je odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato ja stvarno apeliram ne samo na medije nego općenito na javnost, da shvate da u ovom trenutku postoji presumpcija nevinosti. Gospodin Škugor je u zatvoru, to je činjenica, ali daleko smo mi od tvrdnje da je on počinitelj bilo kojeg kaznenog djela, pa i ovog", istaknula je odvjetnica.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo