novi detalji tragedije / Eksplozija u Trnskom je umirovljenika odbacila nekoliko metara: 'Dim je sukljao kroz stubište'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Otrčao sam ugasiti plin u zgradi da ne dođe do još veće katastrofe, a vatrogasci su došli za pet minuta', kazao je svjedok

1.10.2022.
13:06
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Danas ujutro u novozagrebačkom naselju Trnsko, poginuo je 72-godišnjak nakon eksplozije koja se dogodila u njegovom stanu.

Tragedija kojoj je prethodila stravična detonacija koja je probudila cijeli kvart, dogodila se svega 20-ak minuta nakon što se umirovljenik vratio s obližnjeg kioska, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oko 6:05 je na kiosku plaćao račune i kupio cigarete. Kada se vratio, stan je već bio pun dima i vatre. Pretpostavlja se da je, čim je otvorio protuprovalna vrata, vlasnik stana uočio dim pa je krenuo prema prozoru ne bi li provjetrio stan, međutim, bili su to kobni koraci jer je nakon izbijanja požara, kažu iz PU zagrebačke, došlo do eksplozije plinske boce čija je snaga nesretnog umirovljenika odbacila nazad na hodnik sve do ulaznih vrata.

Image
UŽAS U TRNSKOM /

FOTO/VIDEO Eksplozija u Novom Zagrebu, jedna osoba izgubila život, dvoje je ozlijeđenih

Image
UŽAS U TRNSKOM /

FOTO/VIDEO Eksplozija u Novom Zagrebu, jedna osoba izgubila život, dvoje je ozlijeđenih

"Dim je sukljao kroz stubište. Susjedov pas je reagirao lavežom jer je osjetio dramu pa smo istrčali van. Uzeo sam protupožarni aparat, spustio se do prvoga kata pokušavajući otvoriti protuprovalna vrata, ali nisam uspio. Otrčao sam ugasiti plin u zgradi da ne dođe do još veće katastrofe, a vatrogasci su došli za pet minuta doslovno te uspjeli obiti vrata, ući u stan i ugasiti vatru koja je već bila sukljala van kroz prozor sobe u kojoj je susjed spavao. Inače, u toj sobi je po cijelom zidu od poda do stropa bila velika polica prepuna knjiga i časopisa. Vatrogasci su kroz prozor izbacivali nagorene stolove, stolice i namještaj", kazao je svjedok tragedije za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje 72-godišnjaku je često bila u stanu upaljena svijeća koju je, pretpostavlja se, kobnog jutra bio ostavio dok je odlazio na kiosk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo