stjepan prnjat / FOTO 'Hrvatski Escobar' danas iznosio obranu za pranje novca: 'Ne osjećam se krivim'

Image
Foto: Vijesti.hr

Prnjat je hrvatski državljanin uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana

2.7.2018.
11:16
Vijesti.hr
VOYO logo

Stjepan Prnjat, osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, početkom travnja je izručen Hrvatskoj. Prnjat (48) je hrvatski državljanin uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. Danas je doveden na sud u Zagrebu iz pritvora u Rijeci. Kako doznajemo, prvo se osvrnuo na presudu u Italiji gdje mu se na teret stavljaju "četiri određene epizode". 

"Tamo sam kažnjen novčanom kaznom i oduzimanjem stanova i satova, s tim da mi je dio satova, stanova i novac vraćen", kazao je. Tvrdi kako nema ništa s imovinom majke, supruge i sestara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imućna obitelj, otac je prije imao dućan, a 1990-ih mi je poklonio stan u Dubrovniku kojeg sam kasnije prodao. Vila Ičići je dobila građevinsku dozvolu, izgrađena je prije prve talijanske inkriminacije. Dobio sam priključak za vodu, to znači da je cijeli objekt bio gotov. 2. svibnja 2005. godine spojena je sa svim uređajima. Što se tiče stana u Lovranu, kupljen je prodajom trgovačkom udjela", branio se Punjat.

Image

Stjepan Prnjat, poznat kao 'hrvatski Escobar' na zagrebačkom sudu iznosi obranu pod strogim nadzorom

Image

Stjepan Prnjat, poznat kao 'hrvatski Escobar' na zagrebačkom sudu iznosi obranu pod strogim nadzorom

"Osamdesetih sam radio u Njemačkoj kao građevinar, ali pod tuđim imenima jer nisam imao dozvolu i tu sam imao izvanrednih prihoda. Držanje novca u sefovima ne može biti kazneno djelo. Novac i satove sam stavio u sef od druge polovine 2003. godine, tako da sam uzimao koliko mi je trebalo i eventualno promijenio sat. Ne želim reći čiji je ostatak novca da ih ne dovedem u neugodnu poziciju", kazao je pa ustvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam se krivim za kazneno djelo pranja novca."

Završna riječ bit će 31. kolovoza, a onda i presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo