najstariji zanat / FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

Image
Foto: Šibenik.in

Šibenčani se s tom pričom šale, kažu kako znaju što se događa, a znaju i za stranicu na kojoj se prostitucija oglašava

14.9.2022.
12:39
Šibenik.in
VOYO logo

Šibenikom navodno ta priča kruži već neko vrijeme, a Šibenik.in sada je dobio i potvrdu! Naime, izgleda kako u turističkoj destinaciji cvjeta ilegalan biznis...

Novinare portala kontaktirao je vlasnik jednog apartmana kojem je njegova gošća jednostavno - bila sumnjiva. Prepričao je kako je već čuo da su "neke Brazilke u Šibeniku", pa je pretražio stranicu koja reklamira "escort usluge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je uslijedio šok - na stranici je zaista pronašao fotografije svoje gošće, a o svemu je obavijestio policiju iz koje kažu kako su upoznati sa slučajem. Ili slučajevima.

Image
Foto: Šibenik.in
Image
Foto: Šibenik.in

Šibenčani se s tom pričom šale, kažu kako znaju što se događa, a znaju i za stranicu na kojoj se prostitucija oglašava. Ne treba puno vremena da se djevojke koje se najstarijim zanatom bave pronađu na internetu, a ako je vjerovati tim informacijama - u Šibeniku se trenutno nalaze njih četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodna imena djevojaka su Pietra, Lizza, Patrizia i Karen. Imaju između 20 i 24 godine i u oglasima su se u par rečenica predstavile, a onda - popis usluga. Uz cjenik.

Šibenske Brazilke tako nude svoje usluge za iznos od 200 do 300 eura po satu, navode što je uključeno u cijenu, ali i cjenik za "one koji žele znati više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Šibenik.in
Image
Foto: Šibenik.in

"Policija prati stanje oko moguće organizacije prostitucije na prostoru cijele Policijske uprave. Iz svega proizlazi da organizirane prostitucije nema, u smislu da određena osoba u sklopu trgovine ljudima prisiljava pojedine osobe na prostituciju ili radi zarade vrbuje pojedine osobe da se za nju bave prostitucijom", kazao je za Šibenik.in glasnogovornik PU šibensko-kninske, Šime Pavić.

Image
Foto: Šibenik.in
Image
Foto: Šibenik.in

Ipak, u smislu da pojedina osoba oglašava i nudi usluge putem interneta i drugih medija, u slučaju zaticanja radi se o prekršaju iz članka 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a takvih je bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekršaje nismo evidentirali tijekom 2021. godine, dok smo tijekom 2022. godine proveli kriminalističko istraživanje nad tri strane državljanke, utvrdili prekršaje i protiv njih podnijeli Optužne prijedloge. Također su Rješenjem dobile rok od 7 dana da napuste teritorij Republike Hrvatske", pojasnio je glasnogovornik Pavić.

Prostitucija u Hrvatskoj je kažnjiva po prekršajnom i kaznenom zakonu. Kod prekršaja je riječ o povredama javnog poretka i drugih društvenih vrijednosti koje nisu obuhvaćene kaznenim zakonodavstvom. Ako se netko po članku 12. važećeg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odaje prostituciji, propisana je kazna od 30 dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kaznenog zakona, to djelo može počiniti bilo koja druga osoba koja zbog zarade ili već neke druge koristi namamljuje, vrbuje ili potiče - odnosno, kad djelatnost nije dobrovoljna. To se odnosi na prisilu, ali i na korisnike usluga ako znaju da postoji prisila.

Za vlasnike apartmana važno je da pod zonu kažnjivosti spada i dopuštanje neke osobe da se u njezinim prostorijama obavlja "svoju djelatnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo