PP Omiš / FOTO Suspendiranom načelniku policije Perkušiću zapaljen Mercedes ispred kuće, a već su mu prijetili...

Image

Mercedes star desetak godina registriran je na ime njegove supruge, a je da je utvrđeno uzrok požara otvoreni plamen ili žar

5.5.2022.
15:44
VOYO logo

Samo nekoliko sati nakon što je u srijedu poslijepodne pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode i to poslije ispitivanja pred zamjenicom USKOK-a, Vladi Perkušiću, trenutno suspendiranom načelniku PP Omiš ispred obiteljske kuće u naselju Kamenmost u općini Podbablje, planuo je automobil marke Mercedes.

Splitska je policija u srijedu nešto prije ponoći izvjestila da je oko 23.10 sati u spomenutom naselju "uz DC 60 izbio požar na parkiranome osobnom vozilu marke Mercedes koje je u potpunosti izgorjelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nije navela nikakve detalje, "mjesto događaja osigurano zbog vršenja očevida, a navedenom dionicom ceste prometuje se jednim prometnim trakom uz tjelesnu regulaciju policijskih službenika na terenu", naveli su u svom priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, Mercedes star desetak godina koje je Perkušić koristio registriran je službeno na ime njegove 52-godišnje supruge, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je utvrđeno da postoje elementi kaznenog djela, bit će provedeno kriminalističko istraživanje" potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU SD.

Image
zloupotreba položaja /

Splitski načelnik policije kazne svojih kolega i njihovih bližnjih davao drugim nedužnim ljudima

Image
zloupotreba položaja /

Splitski načelnik policije kazne svojih kolega i njihovih bližnjih davao drugim nedužnim ljudima

Svakako je vrlo indikativno da je Mercedes E klase planuo nakon što je u srijedu ujutro Perkušić bio uhićen zajedno sa svojim kolegom Ivanom Lozićem, nekadašnjim načelnikom Odjela gospodarskog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske i trenutno inspektorom tog odjela koji je također suspendiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sumnja se da su Perkušić i kolege od veljače 2020. do studenog 2021. godine, kolege zamolili da se njima i njima bliskim osobama ne evidentira počinjenje prometnih prekršaja i da ne budu sankcionirani za te prekršaje.

Image
Image

Koristeći se svojim ovlaštenjem za rad u Informacijskom sustavu MUP-a obavljao uvide u podatke da li osumnjičeni i njima bliske osobe ispunjavaju uvjete za izdavanje mjera upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što bi utvrdio da ne ispunjavaju te uvjete za upozorenja, pretraživao je podatke i pronalazio osobne podatke njima bliskih osoba i poznanika, a koji ispunjavaju uvjete za izdavanje mjera upozorenja i osobe koje su se odselile iz RH i u RH nemaju prijavljeno prebivalište i koje su nakon počinjenja prekršaja preminule.

Logika govori da je zapaljen automobil svojevrsna poruka žrtvi kao i da bi bilo poprilično besmisleno i apsurdno da bi se netko od onih koji su obuhvaćeni najnovijom istragom USKOK-a zbog parkirnih kazni odlučio na ovakav potez. No, sada je na splitskoj policiji da dokuči eventualne motive paljevine i mogućeg naručitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad te sustav javno odrekne kao što se to dogodilo Perkušiću, onda postaješ meta svima onima koji si tokom svog rada opravdano ili neopravdano 'zakačio'", kazao je jedan bivši splitski policajac koji je imao slična iskustva, a ova njegova rečenica možda najbolje opisuje situaciju u kojoj se suspendirani načelnik sada našao.

Nije tajna, već je Slobodna Dalmacija o tome pisala, da je Perkušić imao određenih problema i da je bio istraživan zbog prijava građana nezadovoljnih njegovim radom. Tako mu je u ožujku 2020. godine preko jednog policajca porukama prijetio i 41-godišnji Omišanin, spominjući da je nabavio kalašnjikov i da je "puška spremna, kažem ti čekam samo metke doći će danas ili sutra u ponedjeljak će biti već kasno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Još dok je bio u PP Vrgorac bio je disciplinski prijavljen zbog nepodnošenja kaznene prijave protiv podređenog pomoćnika za promet, sudionika u krivolovu čijom je puškom ranjen jedan Vrgorčanin. Pisalo se tada da se još 2004. godine našao na meti tadašnjeg vrha splitske policije jer se "kao jedini magistar kriminalnih znanosti u županijskim policijskim snagama kandidirao za načelnika PU".

Nije tada bio izabran, poslan je za načelnika PP Vrgorac, a ubrzo je premješten u Makarsku. Prije petnaest godina ga je tadašnji načelnik PU SD Ivan Merćep, aktualni pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije smijenio s mjesta načelnika PP Makarska i prebacio na poziciju linijskog inspektora za nadzor granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo