Stari Mikanovci / FOTO Svjedoci nesreće u kojoj je poginulo četvero mladih: 'Kao da je pala bomba, motor auta bio je pod sjedalima'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U stravičnoj nesreći su život izgubila tri mladića i djevojka. Najstarijem je bilo samo 20 godina

30.7.2020.
13:09
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak sat vremena iza ponoći u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima, poginule su četiri osobe.

Kako je priopćeno iz PU vukovarsko-srijemske, 19-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću. Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji putnik i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mjesto stravične nesreće u kojoj su poginula tri mladića i djevojka

Image

Mjesto stravične nesreće u kojoj su poginula tri mladića i djevojka

Tri mladića i djevojka išli su iz Vrbice u Stare Mikanovce na burek

Kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek, te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio 19-godišnjak,  te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. 

''Za našu općinu i sve obitelji to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a kamoli ovakvoj mladosti čiji je prosjek 20 godina. U vrijeme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vrijeme pogine četvero praktički djece. Svim obiteljima izražavamo našu najiskreniju sućut'', izjavio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević. Dodaje, Općina će proglasiti dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik vatrogasaca: 'Ja i neki moji dečki svašta smo vidjeli i prošli u ratu, ali ovakvo još nešto nisam doživio'

''Ja, supruga i kći smo spavali i odjednom je nešto puknulo kao da je netko bacio bombu. Nije mi bilo svejedno. Svi smo izišli van i vidjeli smo samo prašinu i dim. Automobil je udario u 'ćošak kuće'. Kad je prošlo dvije, tri minute i kad se prašina razišla ništa se nije čulo iz automobila. Nikakvi znakovi zapomaganja. Nisam se usudio prići vozilu već sam odmah nazvao policiju koja je vrlo brzo došla. Ni policija odmah nije uočila automobil od živice. Tek kad su osvijetlili baterijom su ugledali automobil, a policajac i ja smo prišli. Pokušali smo otvoriti vrata, ali nijedna se vrata nisu dala otvoriti. Policajac je zvao i Hitnu pomoć i vrlo brzo je došla ekipa Hitne u kojoj su bila dva muškarca i jedna ženska osoba.

Jedan muškarac iz Hitne pomoći je posvijetlio baterijom i odmah je vidio da mladić i djevojka na prednjim sjedalima ne daju znakove života. Što da vam kažem, motor automobila bio je zguran pod sjedalima. Nekako je uspio otvoriti i zadnja vrata i popipao puls putnika na stražnjim sjedalima i rekao da ni oni ne daju znakove života. Vrlo brzo došlo je još pet policijskih vozila i vatrogasci koji su rezali lim'', prepričao je za Jutarnji listMirko Božičević, 66-godišnji umirovljenik iz Starih Mikanovaca u čiju je kuću u Osječkoj 56 udario Audi đakovačkih oznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I ja i neki moji dečki svašta smo vidjeli i prošli u ratu, ali ovakvo još nešto nisam doživio. Motor automobila bio se zabio pod prednja sjedala, a prednji dio vozila bio je smrskan. Na intervenciji je bilo sedam pripadnika našeg DVD-a iz Starih Mikanovaca i četiri pripadnika JVP Vinkovci i bili smo na terenu do 7.15 sati'', rekao je za Jutarnji list Josip Pavošev, zapovjednik DVD-a iz Starih Mikanovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo