Oglasila se i policija / FOTO, VIDEO RTL-ov reporter javio se iz Novog Marofa: Donosimo detalje tragedije u bolnici prilikom koje je smrtno stradao pacijent

Županijski centar 112 izvijestio je o dojavi požara na aparatu s kisikom

30.7.2021.
18:50
VOYO logo

Uslijed požara u bolnici u Novom Marofu pacijent je poginuo. Prema informacijama iz policije, nesreća se dogodila na odjelu produljenog boravka oko 12 i 30.

Županijski centar 112 izvijestio je o dojavi požara na aparatu s kisikom. Medicinske sestre su prve reagirale i evakuirale pacijente s odjela. Ministar Vili Beroš uskoro je zatražio žurno očitovanje i utvrđivanje činjenica.

Policija će uskoro poslati priopćenje. Sada je već prilično jasno što se dogodilo. Nije točno da je došlo do eksplozije boce s kisikom, ali sam kisik je bio razlog ove tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijent je konzumirao kisik kao terapiju i u tom trenutku je došlo do otvorenog plamena. Polcija ne definira što je uzrok otvorenog plamena, no kako kisik pojačava plamen, čovjek je u tom trenutku izgorio. 

Tijelo je odvezeno na patologiju i obdukcijom će biti utvrđen pravi uzrok smrti. Neslužbeno doznajemo, da  je čovjek zapalio cigretu i tako stradao. No to je još neslužbena informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tragedija u novom marofu /

Pročelnica bolnice potvrdila da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi: 'Požar aparata za kisik? Ne mogu reći o čemu se radi'

Image
tragedija u novom marofu /

Pročelnica bolnice potvrdila da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi: 'Požar aparata za kisik? Ne mogu reći o čemu se radi'

Bolničko osoblje je poduzelo sve kako ne bi došlo do širenja požara. 

''U ovom trenutku to bi bila nagađanja, ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će utvrditi koji su bili uzroci. Svima nam je u interesu da vidimo o čemu se radi'', rekla je Tatjana Jurkin Vnučec, pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Obaviještene su nadležene službe. Mi dojavljujemo da se radi o požaru'' rekla je liječnica.

Ministar je izrazio sućut obitelji i rekao da se moraju utvrditi sve činjenice. Prema informacijama kojima sada raspolažemo nije bilo propusta osoblja niti zakazivanja medicinske opreme. Riječ je o novoj bolnici s novom opremom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su pod stresom. Ministarstvo zdravstva će provesti istragu. 

Oglasila se i policija

PU Varaždinska je u izvanrednom priopćenju za medije navela da je oko 12.30 u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja izbio požar u sobi kojom prilikom je smrtno stradao muškarac starosti 48 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara. Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo. Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija" stoji u priopćenju PU Vraždinske

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo