sud u splitu / Fra Šime i bankarica uvjetno osuđeni zbog prodaje crkvenog zemljišta. Moraju vratiti 9,8 mil. kuna

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Oni su na zadnjem ročištu prije presude priznali nedjelo i pokajali se nakon što su deset godina poricali krivnju.

5.5.2022.
10:40
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Fra Šime Nimac i bankarica Jasmina Bilonić nepravomoćno su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne od dvije godine, uz rok kušnje od četiri godine, zbog zlouporaba položaja i ovlasti kod prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, objavljena je u četvrtak na splitskom Županijskom sudu. Oni su na zadnjem ročištu prije presude priznali nedjelo i pokajali se nakon što su deset godina poricali krivnju.

Fra Šime i bankarica sudnicu su napustili bez komentara. No, fratar nije izdržao pa je novinarima ipak doviknuo: Causa finita est! Odnosno, stvar je dovršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postane li današnja presuda pravomoćna fratar i bankarica Splitsko-makarskoj nadbiskupiji moraju vratiti 9,8 milijuna kuna, koliko je fra Šime prebacio na svoj račun nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi i to na nagovor Jasmine Bilonić. U taj iznos će im se uračunati i novac te nekretnine koji su im već zaplijenjeni.

"Zadnjih deset godina moj život je išao u smjeru u kojem nisam planirao, a moglo je to biti puno drugačije, tako da sam iz svega izvukao povuku. Meni je jako žao što je došlo do ovoga, iskreno se kajem i u budućnosti mogu obećati kako neću ništa od ovog ponoviti", rekao je Nimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojim sam postupanjem dovela svoje kolege i nadređene u nezgodnu situaciju. Neću ništa slično više ponoviti jer mi je ovo bila jedna vrsta škole", kazala je Bilonić.

Image
ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU /

Pogledajte kako su fatalna bankarica i fra Šime dočekali presudu za prodaju crkvenog zemljišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo