Policija opet upozorava / Gdje joj je bila pamet?! 'Amerikancu u Afganistanu' uplatila više stotina tisuća kuna jer joj je obećao zlato

Image
Foto: Pixabay

Policija još jednom skreće pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozorava građane da ne nasjedaju

24.4.2020.
9:34
Pixabay
VOYO logo

Policijski službenici Policijske postaje Biograd u četvrtak su zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari.

Naime, 59-godišnjakinja je tijekom srpnja prošle godine putem interneta stupila u kontakt s osobom, koja se predstavila kao muškarac iz Amerike, koji se trenutno nalazi u Afganistanu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao joj je poslati veću količinu novca i zlata. Nakon toga mu je oštećena u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, nakon čega joj se osoba prestala javljati, priopćila je Policijska uprava zadarska.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog dijela prijevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još jednom skreće pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo