Prebrzo vozio / Glavni ravnatelj policije: 'Slučajem Ćelić i prebrzom vožnjom već se bavi unutarnja kontrola'

Ćelić priznao da je prebrzo vozio, ali negira da je zataškavao slučaj

24.10.2019.
14:26
VOYO logo

Nakon što je RTL ekskluzivno obavio snimku na kojoj se vidi kako je prije sedam mjeseci zamjenik glavnog ravnatelja policije, Josip Ćelić, u naseljenom mjestu vozio tri puta brže od dopuštene brzine, danas se o slučaju oglasio i Čelić

Tvrdi kako priznaje prekršaj, ali ne i da je zataškao slučaj. Izjavio je i kako će sam podnijeti momentalnu ostavku ako se optužbe da je zataškavao slučaj, dokažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, naš dobro upućen izvor iz MUP-a tvrdi kako su mu dani odbrojani, no, MUP-u je sada prioritet otkriti tko se drznuo proslijediti snimku.

Ispostavilo se da je naš izvor bio u pravu jer je glavni ravnatelj policije, Nikola Milina izjavio kako je na slučaju već poćela raditi unutarnja kontrola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da su policijski službenici podložni zakonu te da bi trebali biti primjer.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je potvrdio dio riječi koje je kazao Ćilić i to "da je istina da nekim predmetima treba i tri godine dok dođu na red i da su zato u kolovozu mijenjali zakon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Nazvao načelnika zadarske policije da njegov prekršaj izbaci iz izvješća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. No, kako doznajemo, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Iz zadarske policije objasnili su cijelu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana", stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske.

Zanimljivo, policija sada kaže da je zamjenik glavnog ravnatelja kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost. Dok RTL-ov izvor tvrdi da Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ovog današnjeg upita policiji, a u prebrzoj vožnji uvaćen je u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo