BUKTINJA U DALMACIJI / Gori na Paklinskim otocima kod Hvara: Gusti dim uzdiže se nad uvalom Vlaka, dignuti su kanaderi

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Uvala Vlaka, na otočiću Sv. Klement, tradicionalno je hvarsko izletište s više restorana u malenom naselju gdje postoji i crkva iz 14. st. posvećena sv. Klementu

30.6.2022.
10:11
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nautičari koji se jutros kreću hvarskim vodama primijetili su požar u uvali Vlaka, na Paklinskim otocima, nedaleko Hvara. Gust dim suklja nad sredinom uvale, javlja Slobodna Dalmacija.

Prije devet sati na Paklenim otocima na Hvaru buknuo je šumski požar koji trenutno gase dva kanadera, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o lokalitetu na Sv. Klementu Vloka, a prva dojava o požaru vatrogascima je stigla u 8.47 sati. Gori gusta borova šuma, nisko raslinje i trava.

Na ovom otoku nalaze se i rimske nastambe u predjelu zvanom Soline, kao i ilirske gomile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je 25 gasitelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar, koji su do požarišta zajedno s prijenosnim pumpama prebačeni gumenjakom Nautičkog centra Hvar.

Vatra je visoko u brdu, riječ je o djelomično teško pristupačnom terenu, zbog čega su ubrzo nakon izbijanja vatre gasiteljima u pomoć priskočila dva kanadera, rekao je Hini dežurni u DVD-u Hvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče opožarene površine, moglo bi se raditi o tri hektra izgorene površine. Nadamo se da će kanaderi još jutros riješiti glavninu požara. Ugroze za ljude i objekte nema, kažu u DVD-u Hvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo