pokrenuti postupci radi iseljenja / Grad oštećen za gotovo milijun kuna: Prostor 'Blok Badel' koristi se bespravno više od 7 godina!?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Riječ je o poslovnim prostorima za koje je Grad nedavno raspisao javni poziv investitorima

29.4.2019.
17:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada izvijestili su u ponedjeljak da se prostori u kompleksu Blok Badel već nekoliko godina koriste bespravno te da su protiv Mislava Bjažića i udruga koje predstavlja pokrenuli postupke radi iseljenja.

Riječ je o poslovnim prostorima u bloku smještenom u dijelu ulica Šubićeva 55, Vlaška 106 i 116, te u Martićevoj i Derenčinovoj, a vlasnik kompleksa "Gorica-Badel" je Grad Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve prostore, dug prema Gradu Zagrebu je: za korištenje prostora - 866.554,45 kuna, za komunalnu naknadu -  47.678,56 kuna i za naknadu za uređenje voda - 9.463,18 kuna, sve bez obračunatih zakonskih zateznih kamata, navodi se u priopćenju.

"Mislav Bjažić s udrugama: Športsko društvo Pantera, Zagrebački minigolf savez, Korfball klub 'Zagreb', Klub ruske kulture 'Babushka', Hrvatski minigolf savez, Minigolf klub 'Zagreb', Udruga za razvoj športskog i hostelskog turizma Zagreb, kojih je predstavnik, bespravno koristi šest poslovnih prostora u uličnoj zgradi Šubićeva 55 i to površine 789,04 četvornih metara, 137,39 četvornih metara, 59,72 četvornih metara, 158,83 četvornih metara, 62,03 četvornih metara i 60 četvornih metara", istaknuo je u priopćenju pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Bjažić poslovni prostor površine 789,04 četvornih metara bespravno koristi od 19. prosinca 2011., a prostore površine 158,93 četvornih metara i 62,03 četvornih metara od 29. siječnja 2016. kada je utvrđeno da je provalio u prostore, prostor površine 60 četvornih metara koristi od 18. studenoga 2016. kada je utvrđeno da je provalio u prostor, dok prostore površine 137,39 četvornih metara i 59,72 četvornih metara koristi od 7.srpnja 2017. kada je prostore preuzeo od ranijeg bespravnog korisnika Udruga za unapređenje zdravlja "Aurelax".

Lasić je izvijestio da su protiv Mislava Bjažića i navedenih udruga pokrenuti postupci radi iseljenja iz tih prostora i da su postupci još uvijek u tijeku. Dodao je i da, od dana kada su evidentirani kao bespravni korisnici i zaduženi za naknadu za njihovo korištenje, nikada nisu podmirili niti jedan račun koji im je ispostavljen na plaćanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, sporni su se prostori našli u projektu koji bi trebao postati simbol moderne arhitekture.

Na prostoru od 30 tisuća kvadrata trebali bi tako biti izgrađeni prostori za poslovnu namjenu,u gostiteljstvo, trgovinu, stanovanje javnu i društvenu namjenu. Cijeli projekt bio bi vrijedan oko 750 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pablo Pita Architects/Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Pablo Pita Architects/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Riječ je o projektu blok Badel smještenom u samom središtu glavnog grada između Vlaške, Šubićeve, Martićeve i Derenčinove.

Grad je raspisao javni poziv investitorima da dostave prijedloge za realizaciju projekta čiji su vizuali odabrani još 2012. na međunarodnom natječaju. Pobijedio je arhitektonski ured iz Portugala.  Kako bi trebao izgledati novi blok Badel, pogledajte u VIDEU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo