PROTIV NASILJA / Solin ne želi biti 'grad slučaj': Gradonačelnik kriminalu odlučio stati na kraj i kreće u akciju

Cilj je da Solin koji je ujedno demografski najmlađi grad, ostane siguran za život svojih stanovnika

27.1.2019.
21:00
VOYO logo

Starica koja je preživjela brutalan napad, u kojem je ubijen njen 92-godišnji suprug uspješno se oporavlja u splitskoj bolnici i van je životne opasnosti.

“Nije bilo potrebe za operativnim zahvatom, radi se o teškim tjelesnim ozljedama i krvarenju na mozgu'', objasnio je Robert Čarija, dežurni neurokirurg KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zločin je osumnjičen 24-godišnji susjed starijeg bračnog para i u istražnom je zatvoru, a njegova brutalnost zgrozila je Solinjane. 

''Sve je naopako krenulo, nema više nekog poštovanja, odgoja kako treba, po meni sve polazi iz obitelji. U detalje ne bih ulazila, ali to je strašno što se dogodilo'', kaže Mirjana, a Tatjana dodaje: “Djeca se od malih nogu trebaju učiti nekom redu, radu poštovanju i svim ostalim vrijednostima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema statistici u Solinu stopa nasilja je u stagnaciji, ali okrutan zločin nad starcima i propucavanje kod teretane u Solinu nagnalo je gradonačelnika da sazove Vijeće za prevenciju kriminaliteta.

“Osjećamo se sigurno, a uvijek se nešto dogodi to je neminovno. Svi su ljudi različiti, što u nekome čuči to se ne zna, dogodi se takvo zlo, ali sad nije panika da se svi moraju bojati”, smatra Mirko Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se planira radionice za mlade kako bi se preveniralo devijantno ponašanje, grad će zatražiti povećanje policijskih službenika na svojim ulicama.

“A da bi se to ostvarilo uputit ćemo zahtjev prema ministarstvu jer ne možemo zanemariti činjenicu da Solin u posljednjih 20 godina demografski napredovao, povećao broj stanovnika, a broj policijskih službenika je ostao jednak”, ističe gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučnim mjerama protiv nasilja i kriminala, Solin želi zadržati titulu najmlađeg grada u Hrvatskoj, ali izbjeći etiketu 'grada slučaja'.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo