slučaj koji je šokirao hrvatsku / Hrvatska glumica osuđena na četiri godine zatvora: pijana partneru zarila sablju u srce i ubila ga

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Sudac Ivan Turudić je optuženoj kao olakotnu okolnost uzeo kajanje te smanjenu ubrojivost u vrijeme zločina

2.3.2016.
14:59
Marko Jurinec/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Na četiri godine zatvora i liječenje od alkoholizma zagrebački Županijski sud nepravomoćno je osudio filmsku umjetnicu Zrinku Martišković koja je 2013. nevjenčanom suprugu zarila sablju u srce.

Kako se ubojstvo dogodilo nakon obiteljske svađe i tučnjave pod utjecajem alkohola, sudac Ivan Turudić optuženoj je izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma od pet godina. Kao olakotna okolnost uzeto joj je i kajanje te smanjena ubrojivost u vrijeme zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazlažući presudu, sudac je kazao da je Zrinka Martišković svoje probleme s alkoholom i partnerom, kiparom Tomislavom Jurišićem, odlučila riješiti na najneprihvatljiviji način i uz stravične posljedice -  ne samo za nju i ubijenog već i njenu kćer te Jurišićevo dijete.

Sud nije prihvatio mišljenje obrane da se u tom slučaju radilo o ubojstvu na mah, nužnoj obrani ili njenom eventualnom prekoračenju, zaključivši da je riječ bila o ubojstvu s izravnom namjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo