PRIJAVLJENO POLICIJI / Hrvatska tvrtka nasjela na prevaru i ostala bez više od 500.000 kuna! 'Bez provjere je obavljena uplata'

Image
Foto: Shutterstock

Nakon obrade i provjere, podnese i kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja

26.2.2020.
10:39
Shutterstock
VOYO logo

S novim računalnim prijevarama suočile su se dvije hrvatske tvrtke, iz Osijeka i Đakova, a u jednom je slučaju prevarantima u rukama završilo više od pola milijuna kuna, piše Večernji list.

Novac je još prije godinu dana uplaćen na račun u Velikoj Britaniji. Kada su shvatili da su prevareni, alarmirali su policiju, a sada su, nakon obrade i provjere, podnese i kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djelatnica računovodstvene tvrtke iz Osijeka zaprimila je lažni e-mail s nalogom direktora tvrtke za isplatu novčanih sredstava 8. ožujka prošle godine. Djelatnica je bez provjere, putem platnognaloga, obavila uplatu više stotina tisuća kuna na račun nepoznate tvrtke u Velikoj Britaniji", priopćila je PU osječko-baranjska.

Policija nije iznijela točan iznos, ali riječ je o najmanje pola milijuna kuna, za koje je oštećena, kako otkrivamo, jedna tvrtka iz automobilskog sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje je, pak, prošla računovodstvena tvrtka iz Đakova, koju su prevaranti kontaktirali 15. srpnja protekle godine. Djelatnica te tvrtke zaprimila je također e-mail s nalogom direktora tvrtke za isplatu oko sto tisuća kuna na račun nepoznatog vlasnika u Velikoj Britaniji.

"Naknadnom provjerom s direktorom tvrtke, djelatnica je utvrdila da je e-mail lažan i nije obavila zatraženu novčanu transakciju", dodali su iz policije, koja traga za nepoznatim počiniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo