MUČAN SLUČAJ / Hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji o smrti Denisa Tota: 'Teško je reći koje će mjere poduzeti njegova obitelj'

'Mi smo im pružili svu ljudsku podršku i konzularnu pomoć, a dalje ćemo vidjeti kada budu došli rezultati istrage', kazala je

11.4.2022.
20:05
VOYO logo

Brutalna snimka koja pokazuje kako jedan mladić Denisa prvo udara u glavu, kada je pao na zemlju, nogama ga udara drugi, a potom i djevojka, koju je bilo teško obuzdati. Makedonski mediji prenose da je glavi osumnjičeni koji je prvi krenuo Angelo Gorgievski. Prije nekoliko godina uhićen u Sloveniji zbog proizvodnje sintetičkih droga. On je još u bijegu, drugo dvoje su u pritvoru.

"Pa obitelj je naravno u šoku, napustili su Skoplje, u ovom trenutku je teško reći koje mjere će poduzeti i što će tražiti odštetu ili kako će već postupiti. Mi smo im pružili svu ljudsku podršku i konzularnu pomoć, a dalje ćemo vidjeti kada budu došli rezultati istrage", kazala je Nives Tiganj, hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnici i dalje inspekcija oko toga zašto su prvo objavili da je umro od srčanog udara, napominjući da nije bilo vidljivih ozljeda. Mnogi se pitaju je li riječ o pogrešnoj procjeni ili zataškavanju. 

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

"Zbog tih kontradiktornih informacija koje su prvotno plasirane iz bolnice Skoplje i MUP-a da na tijelu preminulog Denisa nema tragova nasilja, a nakon provedene obdukcije koji su dali drugačije rezultate i slijedom toga je ministar zdravstva pokrenulo istragu. Državno odvjetništvo je dalo kvalifikaciju kaznenog djela - ubojstvo", tvrdi Tiganj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometna zajednica u šoku, i oni koji su ga poznavali i oni koji nisu.

"Kada je završio u bolnici vjerovali smo da će se izvući jer je bio fizički jak dečko, ali evo na kraju nije uspio. Teški dani za nas jer do nedavno si s njim igrao na terenu, a sada ga više nema i ne možeš zamisliti da je to istina", kazao je Stipe Mandalinić, rukometaš makedonskog Eurofarm Pelistera iz Bitolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reći da već nije rečeno, jedan veliki gubitak i mogu samo izrazit iskrenu sućut obitelji", kazao je Hrvoje Horvat,  izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Posljednji ispraćaj Denisa Tota bit će sutra u rodnom Đakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo