REAGIRALI NA SMRTONOSNI NAPAD / Hrvatski ceh zaštitara najoštrije osudio napad, traže da se zaštitarima osigura status službene osobe

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Iz ceha poručuju da su zaštitari često izloženi svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati te da rade za minimalnu plaću

3.9.2022.
16:52
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora u subotu je najoštrije osudio smrtonosni napad na njihovog kolegu u Poslovnici igara na sreću u Zagrebu, zatražili su brzo pronalaženje i uhićenje napadača te primjereno sankcioniranje, uz promptno djelovanje državnih tijela

Također su izrazili iskrenu sućut i podršku obitelji i rodbini smrtno stradalog zaštitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznati počinitelji nasmrt su u subotu oko 5 sati pretukli zaštitara u automat klubu u zagrebačkom naselju Trnje, u Lastovskoj ulici. Nakon prvotnog verbalnog sukoba napadači su zaštitara tjelesno napali i teško ga ozlijedili, a zatim pobjegli. Liječnička pomoć zaštitaru je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je umro. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Image
PRETUČEN NA SMRT /

Objavljeni detalji o smrti zaštitara: 'Ima svjedoka, ali pozivamo počinitelje da sami jave policiji'

Image
PRETUČEN NA SMRT /

Objavljeni detalji o smrti zaštitara: 'Ima svjedoka, ali pozivamo počinitelje da sami jave policiji'

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora zatražili su promptno djelovanje nadležnih državnih tijela, kako bi se pronašlo napadače, a druge odvratilo od ponavljanja takvih kaznenih djela, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također traže izmjene Kaznenog zakona, da se zaštitarima osigura status službene osobe, da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu.

Podsjećaju da zaštitari obavljaju poslove neposredne zaštite osoba i imovine, primjenjujući posebne ovlasti, a na temelju licence izdane od državnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog dana 16 000 zaštitara odgovorno i požrtvovnom 24 sata rade u smjenama po 12 sati obavljajući svoje poslove, najčešće za minimalnu plaću, izloženi su svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati, ističe se u priopćenju Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo