USKOK BLOKIRAO IMOVINU / Iako je kao Bandićev vozač imao plaću oko 7 tisuća kuna, u Istri ima vilu koja se može prodati za milijun eura!

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nedavno uhićeni Zdravko Krajina i Denis Mohenski, susjedi su u Novigradu gdje luksuzna zdanja iznajmljuju za vrtoglave iznose

8.7.2021.
18:52
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Kao vozač gradonačelnika imao je plaću oko sedam tisuća kuna, ali zato je vlasnik luksuzne vile u Istri koja prema nekim procjenama može vrijediti do milijun eura. 

Priča o zagrebačkom Adventu dobila je ljetni nastavak. Nedavno uhićeni Zdravko Krajina i Denis Mohenski, susjedi su u Novigradu gdje luksuzna zdanja iznajmljuju za vrtoglave iznose. Iako im je imovina blokirana - zarada se množi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedni najam stoji 30 tisuća kuna

Vila Riposo u Novigradu u Istri u vlasništvu je obitelji Krajina. Zdravko Krajina trenutno je u istražnom zatvoru, radio je kao službeni vozač Milana Bandića. Vila ima 250 kvadrata, 4 spavaće sobe, bazen, a u špici sezone tjedni najam košta oko 30 tisuća kuna, van sezone cijena je jeftinija oko 23 tisuće kuna.

"Vile poput ove mogu koštati od pola milijuna do milijuna eura, a takvih u Istri prodamo 20 godišnje pretežito strancima. Tražene su", kaže vlasnik agencije za nekretnine Branko Papeš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Krajina pod istragom je u aferi Adventske kućice u kojoj je, prema USKOK-u, s Bandićem i tzv. kraljem adventa Denisom Mohenskim  podijelio 5 milijuna kuna profita od kućica. 

Odakle novac za luksuznu vilu?

Inače, njegova plaća kao vozača u gradu bila je oko 7 tisuća kuna pa se postavlja pitanje odakle novac za ovako luksuznu vilu. Susjedi koji ne žele pred kamere kažu kako su posljednje goste iz nje ispratili policijski istražitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 200 metara dalje je i vila kralja zagrebačkog Adventa Denisa Mohenskog koji je također u istražnom zatvoru. Vila Bianca ima 290 kvadrata, 4 spavaće sobe, saunu, jacuzzi i bazen. Cijena najma u sezoni je oko 30 tisuća na tjedan, dok u posezoni može koštati od 14 do 22 tisuće kuna.

"Vila je moderne izgradnje i uređenja te samim time njezina cijena može se kretati do milijun eura", objašnjava Papeš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAZMONTIRAVANJE BANDIĆEVE HOBOTNICE /

Detaljna rekonstrukcija akcije 'nema džabe ni u stare babe': Ozvučen Bijeli salon i restorani, tajne snimke dogovaranja mita...

Image
RAZMONTIRAVANJE BANDIĆEVE HOBOTNICE /

Detaljna rekonstrukcija akcije 'nema džabe ni u stare babe': Ozvučen Bijeli salon i restorani, tajne snimke dogovaranja mita...

Mogu ih iznajmljivati

Obje vile već su rezervirane u špici sezone. Za Mohenskog i Krajinu ovog ljeta nema zime jer im turisti mogu u vilu dolaziti neovisno o blokadi imovine od strane USKOK-a. 

"Ne oduzima se vlasništvo, blokira se mogućnost raspolaganja istim zgradama, vilama, nekretninama, ali ostane vlasnik u posjedu. Dakle može sam koristiti, ali može ustupiti i na korištenje gostima pa tako i iznajmljivati", objašnjava odvjetnik Branko Šerić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac od najma ne mogu koristiti ukoliko su im računi blokirani. U slučaju Krajine, zarada od turizma moći će se koristiti jer vila službeno glasi na njegova oca Prstenka.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo