KLARIĆ U RTL-U DANAS / Iskusni kriminalist o pokušaju ucjene poduzetnika: 'Dosta stvari mi izgleda nelogično...'

Iskusni kriminalist Dubravko Klarić u RTL-u Danas komentirao je pokušaj ucjene poduzetnika

17.1.2020.
21:08
VOYO logo

Iskusni kriminalist Dubravko Klarić u RTL-u Danas komentirao je pokušaj ucjene poduzetnika u kojem su sudjelovali bivši inspektor iz serije "Krim tim 2" Leon Lučić i pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac, suspendiran zbog obiteljskog nasilja

Uz njih je bila još jedna osoba, navodno umirovljeni vojnik. Točnije, bivši pripadnik Bojne za specijalna djelovanja koji je pobjegao čim je počeo fizički obračun. Policija za njime još traga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta stvari izgleda nelogično"

Na pitanje je li normalno da jedna mala policijska postaja rješava slučaj u kojem im poduzetnik prijavljuje pokušaj ucjene na 100.000 eura, odgovara: 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko imam informacije iz medija, dosta stvari mi izgleda nelogično. Kod takvih ozbiljnih kaznenih djela, gdje se naslućuje da bi se moglo raditi o ucjeni ili nekom još težem kaznenom djelu, naravno da se po subordinaciji, po Zakonu o policiji i Zakonu o policijskom postupanju, uključuju više instance kriminalističke službe, odnosno djelatnici koji su specijalizirani, istražitelji. Očekivao sam da će se pojaviti. Jesu li ili nisu, ja to sada ne znam", kazao je Klarić. 

Ozbiljna situacija

U fizičkom obračunu sudjelovali su i bivši i sadašnji policajci, na mjestu događaja bilo je mnogo ljudi. Na pitanje treba li nas ta situacija zabrinjavati, Klarić je odgovorio da je to ozbiljna situacija. "Ne bih rekao da nas treba zabrinjavati. MUP i policija su veliki sustav. Naravno da se pojave i takvi slučajevi, no možda ih je malo i previše zadnjih godina", kazao je i dodao kako će se to raščistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MUP je takva institucija koja vrlo brzo može raščistiti takve situacije koje mogu biti granične, mogu biti i stegovni prekršaj, ali mogu zadirati i u zonu kaznenih djela", rekao je Klarić. Smatra kako se ne može zbog jednog slučaja Antiterorističku jedinicu Lučko stavljati u kontekst loše priče. 

"Teško je reći je li u sustav došao adekvatan kadar koji može funkcionirati kao moderna europska policija. Za koju godinu ćemo vidjeti jesmo li ili nismo na dobrom tragu kod kadroviranja", rekao je Klarić te dodao da su današnji zahtjevi vrlo visoki za moderne policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo