JE LI VRIJEME ZA SLOBODU? / Ispitani posljednji svjedoci u slučaju Maje Šupe. Hoće li uskoro na slobodu? 'Svjesna je situacije'

U zadnjih 10 godina šest je sudaca razriješeno jer su pravomoćno osuđeni. A trenutačno se protiv 7 sudaca vode kazneni postupci kojima je skinut imunitet

20.9.2022.
19:38
VOYO logo

Kontroverzna sutkinja iza rešetaka je već 14 dana. Je li vrijeme za slobodu? Jutros su, kako doznajemo, ispitani posljednji svjedoci. I to oni s Općinskog suda u Šibeniku, pa je odvjetnik od suda zatražio puštanje.

"Istražni zatvor kao najrepresivnija mjera postupanja prema okrivljeniku je izuzetno stresan događaj, pogotovo ovdje je situacija specifična i delikatna jer se radi o sutkinji koja je više od 25 godina radila i sudila slične predmete. To je jedna vrlo stresna situacija i emotivno. Moja branjenica se psihički dobro osjeća, ona je vrlo svjesna situacije, daje suvisle odgovore, surađuje. I čeka da to što prije završi", kaže Krešimir Škarica, odvjetnik Maje Šupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka suda ovisi o USKOK-u koji se sa zahtjevom odvjetnika može složiti ili ima novih dokaza pa će se istraga proširiti.

Što god odlučili, sudska priča za Šupe nije gotova. Istraga je tek otvorena. U iskazu pred tužiteljima odbacila je sve optužbe. Sve je porekao i poduzetnik Blažo Petrović. Jedino je uhićeni odvjetnik Branimir Zmijanović, doznajemo, pričao kako je sutkinja pitala poduzetnika Petrovića hoće li kupiti zemlju. Priznao je i da je napravio ugovor, izdao račun ali i odbacio optužbu da bi sudjelovao u podmićivanju 15 tisuća eura kako bi Šupe donijela oslobađajuću presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prevest će ih na bilice /

Sutkinji Maji Šupe određen istražni zatvor, kao i odvjetniku Zmijanoviću te poduzetniku Petroviću

Image
prevest će ih na bilice /

Sutkinji Maji Šupe određen istražni zatvor, kao i odvjetniku Zmijanoviću te poduzetniku Petroviću

Predsjednik suda Šupe je udaljio s dužnosti na tri mjeseca.

"U tijeku je postupak preraspodjele 245 predmeta koji su bili u radu u referadi sutkinje Šupe u skladu sa sudskim poslovnikom. Općinski sud u Šibeniku svakodnevno redovno radi kao i do sada", poručuju s Općinskog suda u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena sutkinja razrješenje je zatražila još krajem kolovoza, par dana prije uhićenja, o čemu će DSV raspravljati za 9 dana.

"Gdje će Državno sudbeno vijeće mogu odmah slobodno reći donijeti odluku o razrješenju jer rad, po ustavu, nije prisilna kategorija i vi nikog ne možete zadržavati na nekom određenom radnom mjestu pa ni DSV suca ne može zadržavati, i kad podnesu zahtjev za razrješenje - mi ga razriješimo neovisno o motivima", kaže Darko Milković, predsjednik DSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 10 godina šest je sudaca razriješeno jer su pravomoćno osuđeni. A trenutačno se protiv 7 sudaca vode kazneni postupci kojima je skinut imunitet.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo