Hotel pod lavinom / Ispovijest spasioca koji je prvi stigao u talijanski hotel zatrpan lavinom: 'bijesan sam jer nisam mogao ništa učiniti'

Image

Spasioc Lorenzo Gagliardi s ekipom je spasioca došao do hotela u 4 ujutro, te su kopali u potrazi za preživjelima do 13 sati. No potraga za preživjelima u srušenom hotelu se zasad čini bezuspješnom

20.1.2017.
10:50
VOYO logo

Spasioc Lorenzo Gagliardi bio je među prvima koji su se probili do hotela Rigopiano, zatrpanog pod lavinom. Probio se do njega oko 4 sata ujutro, s grupom od 12 spasioca. Na skijama su prošli osam kilometara po snijegu, po nečemu što je nekada bila cesta. Na mjestu hotela našli su se u potpunom mraku, usred ničega. 

"Gotovo nije ostalo ništa od hotela, tek bijeli brežuljak. Jedini dio kojemu se još moglo prići bila je fitness zona i dvorana", prepričao je spasitelj talijanskom dnevniku La Repubblica. Prostorije su bile pune snijega, a čitav se hotel pod udarom lavine pomaknuo za 20-30 metara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što je Lorenzo mogao napraviti bilo je - kopati. "Kopao sam motikom, rukama, granom. Prema sondi, tamo je, tri metra pod snijegom, bilo nekoga. A ja sam u glavi razgovarao s tom osobom. Stižem, stižem, izdrži...odnijet ću te doma. Ti si previše jak, ne možeš tako umrijeti, uskoro ćemo stići",prepričao je Lorenzo Gagliardi. No, kada su uspjeli doći do čovjeka pod snijegom, shvatili su da se smrznuo do smrti.

Image
do 30 osoba se smara nestalima /

Potraga za preživjelima u srušenom talijanskom hotelu zasad bezuspješna

Image
do 30 osoba se smara nestalima /

Potraga za preživjelima u srušenom talijanskom hotelu zasad bezuspješna

Lorenzova ekipa je kopala od 4 ujutro do 13 sati, bez prestanka. "Već sam bio u misiji spašavanja iz potresa...No ovo je drugačije, ovdje se radilo o osobama koje su bile na sigurnosti, u hotelu, tu je bilo djece...", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za preživjelima koji su boravili u hotelu zasada je bezuspješna. 

Deseci spasioca radili su čitavu noć sa četvrtka na petak pod svjetlima oko hotela srušenog lavinom, ali ionako slabi izgledi da se pronađu preživjeli sad su još manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka ujutro dva tijela su pronađena a najmanje jedno lokalizirano na mjestu nesreće u Farindoleu, u Abruzzu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo