osuđuju incidente / Istarska županija o nasilju u medulinskoj školi: 'To nije prvi slučaj, nego je četvrti'

Image
Foto: RTL Danas
Image
Foto: RTL Danas

Osnivač škole u Medulinu je Istarska županija koja poručuje kako je ovo već četvrti zabilježeni slučaj koji se odnosi na medulinsku školu

11.10.2018.
17:23
RTL Danas
VOYO logo

U medulinskoj osnovnoj školi u kojoj se dogodio slučaj fizičkog i emocionalnog zlostavljanja djece, u četvrtak je u tijeku bio izbor za ravnatelja škole nakon što je ravnateljica podnijela ostavku. "O slučaju djelatnice o kojoj se ovih dana aktivno piše po medijima ne mogu govoriti jer proces još nije završen. 

Mogu samo reći da u našoj školi ne radi, a nastavu u školi obavljala je četvrtkom i petkom. Ne mogu govoriti o datumu kada je prestala raditi", kazala je za 24sata v.d. ravnateljica Dubravka Karčić te dodala kako proteklih dana svi djelatnici pokušavaju učiniti da učenici škole što bezbolnije prođu kroz trenutno teško razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivač škole u Medulinu je Istarska županija koja najoštrije osuđuje sve oblike nasilja, posebno ona koja se događaju u školama nad učenicima, ali i učiteljima i svim drugim djelatnicima, a poručuju kako je ovo već četvrti zabilježeni slučaj koji se odnosi na medulinsku školu.

"OŠ u Medulinu u tijeku školske godine 2017./18. obavijestila je Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije o neprimjerenom ponašanju djelatnika. U drugom predmetu, nakon zaprimljenog zapisnika i rješenja donesenih u inspekcijskom nadzoru od strane prosvjetne inspektorice Ministarstva znanosti i obrazovanja, od strane škole zaprimljena je odluka o udaljavanju djelatnice od obavljanja poslova u odgojno obrazovnom radu i rješenje Općinskog državnog odvjetništva u Puli o zabrani obavljanja poslova imenovane djelatnice u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem predmetu škola je prijavila je prisutnu situaciju nasilja između djece, dok je u četvrtom predmetu zaprimljena prijava nasilja učenika nad djelatnicom škole", poručili su iz kabineta župana, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo