POTPALILA VELIKI POŽAR / Istražni zatvor piromanki iz Šibenika: 'Psihijatri će utvrditi je li bila ubrojiva'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac šibenskog Županijskog suda odredio je ženi jednomjesečni istražni zatvor

30.7.2019.
13:58
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog opasnosti od ponavljanja teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti, sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 53-godišnjakinji osumnjičenoj za podmetanje velikog požara u Dubravi kod Šibenika, a nad njom će se provesti psihijatrijsko vještačenje radi utvrđivanja ubrojivosti.

Predsjednica šibenskog Županijskog suda Nives Nikolac izjavila je u utorak kako je jednomjesečni istražni zatvor određen na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Zbog namjernog podmetanja požara bila gonjena prije dvije godine

Najavila je kako u nastavku postupka nad osumnjičenom slijedi psihijatrijsko vještačenje kojim će se utvrđivati njezino zdravstveno stanje i ubrojivost, a i s obzirom na to da je zbog namjernog podmetanja požara bila kažnjeno gonjena i 2017. godine, ali je utvrđeno da je to napravila u stanju neubrojivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu u ponedjeljak su u nazočnosti liječnika psihijatra i odvjetnika pokušali ispitati osumnjičenicu, no to nije učinjeno zbog iznesene sumnje liječnika u njezinu raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.

Zapalila raslinje uz prometnicu

Osumnjičena je da je prošle subote na predjelu Dubrava kod Šibenika s ciljem izazivanja požara otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, zbog jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio okolna mjesta, ugrozivši poljoprivredne površine i stambene objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, osumnjičena je prije dvije godine uhićena zbog izazivanja sedam požara na istom području, a lani u listopadu je otpuštena s psihijatrijskog liječenja i vratila se na posao u Hrvatskim autocestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo