smrtno stradalo deset osoba / Iz DORH-a se oglasili o tragediji kod Slavonskog Broda: 'Vozač je bio u stanju umora i nesposoban za vožnju'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane...'

26.7.2021.
18:05
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu službeno su se oglasili o provedenoj dokaznoj radnji prvog ispitivanja 52-godišnjeg vozača, državljanina Republike Kosovo, zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UDARIO U AUTOMOBIL /

Autobus kosovske tvrke prije 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela obitelj

Image
UDARIO U AUTOMOBIL /

Autobus kosovske tvrke prije 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela obitelj

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 26. srpnja 2021. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 52-godišnjeg državljanina Republike Kosova zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11. (26. 7. 2021.) Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 25. srpnja 2021. oko 6,15 sati, protivno članku 47. stavak 2. i članku 198. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj (211. kilometar i 200 metara), te da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane. Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ispitivanja okrivljenika slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora sukladno članku 123. stavak 1. točka 1. ZKP/08", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo