Novi skandal / Iz Slatinske banke nestali milijuni!? Nitko ne zna gdje je novac, podijeljeno prvih 10-ak otkaza

Image
Foto: icv.hr

Razlog otkaza, suspenzija, smjena i premještanja na druga radna mjesta je otuđenje novca

31.8.2019.
14:00
icv.hr
VOYO logo

U Slatinskoj banci koja broji oko 200-tinjak zaposlenika, u posljednjih nekoliko tjedana podijeljeno je 10-ak otkaza i suspenzija, a na popisu su se našla i imena dvoje članova uprave - Darka Baćanija i Elvisa Mališa, piše Telegram. Baćani je premješten na drugo radno mjesto, a Mališ je prošloga tjedna sam podnio ostavku.

Razlog otkaza, suspenzija, smjena i premještanja na druga radna mjesta je otuđenje još točno neutvrđene količine novca nestale iz trezora i s računa klijenata. Prema različitim, neslužbenim informacijama, iznos ukradenog novca je u rasponu od 3,5 do gotovo 20 milijuna kuna, no predsjednik Uprave Andrej Kopilaš, priznaje de se radi o ozbiljnom iznosu. Ali odmah i dodaje da je poslovanje banke stabilno, da su svi klijenti namireni i da banka posluje bez teškoća, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je krenulo 17. srpnja kada je u banci, nakon određenih sumnji, dan ranije obavljena izvanredna revizija poslovanja i kada se utvrdilo da nedostaje značajna količina novca. Otkaz je tada dobio šef poslovnice Slatinske banke u Pitomači, Neven Bedeković koji je priznao odgovornost za nestanak novca.

Nestalo 20 milijuna

Prema neslužbenim izvorima iz Slatinske banke, piše Telegram, Bedeković je priznao da je iz banke uzeo oko 750.000 kuna i 125.000 eura. Taj novac spreman je vratiti. No, ako se uistinu radi o značajno većem iznosu kako je iz uprave rečeno nekim djelatnicima, neobično je što se Bedeković još nalazi na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bedeković je navodno u pismu priznao kako je novac potrošio na kockanje. Omotnica s tim pismom, navodno, pronađena je u njegovu uredu, u poslovnici u Pitomači, no osoba na koju je pismo naslovljeno nikada ga nije primila. U razgovoru za Telegram Bedeković kaže da pismo takvog sadržaja nikada nikome nije napisao. Predsjednik uprave Slatinske banke Andrej Kopilaš tvrdi pak da je za postojanje tog pisma čuo, ali da ga osobno nije vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo