Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Lisičine zbog 'biznisa'

Službenik medicinske ustanove krivotvorio COVID potvrde necijepljenima, završio iza rešetaka skupa s jednim o...

Sumnjiče ga da je isprave krivotvorio za petero necijepljenih i da su mu za to plaćali, a moguće je da je imao još i više takvih 'klijenata'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
RTL Vijesti/ 3.12.2021. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policijska uprava zagrebačka kazneno je prijavila 30-godišnjeg službenika neimenovane zdravstvene ustanove u Zagrebu da je krivotvorio COVID potvrde za petero građana koji se nisu cijepili. 

"Utvrđeno je da je kao zaposlenik zdravstvene ustanove s ovlastima za unos podataka u službene evidencije zlouporabio svoje ovlasti te u službene evidencije cijepljenih osoba unio podatke o cijepljenju za osobe za koje je znao da nisu cijepljene, za što je primio određeni novčani iznos", objavio je PUZ. 

Svojim necijepljenim "klijentima" on je, ukratko, u sustav unosio da su cijepljeni, a oni su mu za to plaćali. Policija ga sada sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje službenih isprava, za pomaganje u krivotvorenju službenih isprava i za zlouporabu položaja i ovlasti. 

Protiv njega, navodi se dalje, podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu, i to skupa s 34-godišnjakom, jednom od onih kojima je krivotvorio status da je cijepljen, a za kojega se navodi da je pomagao u nabavljanju krivotvorenih potvrda za ostale. Usto, obojicu su policajci predali pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Protiv ostalih kaznene prijave ići će redovnim putem. Iz PUZ-a navode i to da se istražuju još dvije osobe zbog mogućnosti da je dotični 30-godišnjak krivotvorio COVID potvrde i za njih.

RTL Vijesti/ 3.12.2021. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču