Uspješno spašavanje / Izgubljenog gljivara spasio mobitel i HGSS: skupljanje gljiva i kestena u šumama moguća opasnost

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Važno je da se odrasli ponašaju po pravilima koja uvijek daju djeci, a to je da se jave svojima kada nekuda odlaze, da kažu u koji predio namjeravaju ići, kao i kada se namjeravaju vratiti

25.9.2017.
9:48
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon trosatne potrage, pripadnici HGSS-a našli su 68-godišnjeg gljivara, koji se u nedjelju izgubio u šumama Bosiljeva, no imao je mobitel i zatražio je pomoć, izvijestio je u ponedjeljak karlovački Centar 112.

Pronašli su ga jedan karlovački i dvojica pripadnika dugoreškog HGSS-a, a tajnik Stanice Karlovac Josip Granić iskoristio je ovaj povod da poruči skupljačima gljiva i kestena da odlazak u šume shvate kao moguću opasnost, jer ovo je HGSS-u u dva tjedna šesto takvo spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je važno, rekao je Granić, da skupljači u šumu nose sa sobom mobitel i to s punom baterijom, bilo zato jer je moguće da će se izgubiti ili zato jer im se može dogoditi neka nezgoda. Osim toga, dodaje, važno je da se odrasli ponašaju po pravilima koja uvijek daju djeci, a to je da se jave svojima kada nekuda odlaze, da kažu u koji predio namjeravaju ići, kao i kada se namjeravaju vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo