PAD ZRAKOPLOVA / Izvlačenje putnika i pilota na Braču: 'Sve tri osobe iz Cessne su preživjele i nisu u životnoj opasnosti'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

'Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite

28.6.2022.
11:21
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros se srušio na otoku Braču. U zrakoplovu je bio pilot s dvoje putnika i svi su preživjeli.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je dojava o padu zrakoplova tipa Cessna 172 došla u 9:36 sati od Hrvatske kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Image
SVE SLUŽBE NA TERENU /

Na Braču se srušio sportski zrakoplov Cessna, dvije osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše

Image
SVE SLUŽBE NA TERENU /

Na Braču se srušio sportski zrakoplov Cessna, dvije osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, na Facbooku je napisala da su vatrogasci DVD-a Supetar izašli na teren nakon što su zaprimili dojavu o padu zrakoplova.

"Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača.

Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja od mogućeg požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije", napisala je Marković na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, dvije osobe su teško ozlijeđene, a jedna lakše. Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u kojem se nalazi i dežurna ekipa HGSS-ovih letača spašavatelja, prevoze se prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo