GARAŽA I SELOTEJP / Jaman na suđenju promijenio iskaz i optužio Glavaša: 'Lagao sam i htio skinuti teret s duše'

Image
Foto: Pixsell

Nikola Jaman je izjavio da su mu ubili i zakopali prijatelja Đorđu Petkovića u Osijeku 1991.

5.11.2019.
10:54
Pixsell
VOYO logo

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Branimiru Glavašu za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991. i proteklo je poprilično burno iz razloga što se svjedok Nikola Jaman odlučio promijeniti iskaz.

Riječ je o slučajevima Selotejp i Garaža, a sutkinja TanjaPavelin Borzić naglasila je Jamanu da se njegovo svjedočenje odnosi na događaje iz 12. srpnja 1991. i 31. kolovoza 1991. pa ga pitala što zna o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi događaj ne znam na što se odnosi, drugi mislim da mi se slaže datum da se odnosi na ČeduVučkovića i Petkovića. Bio sam zapovjednik, moj zamjenik bio je Fehir, a svima nama nadređeni je bio Glavaš. Nakon dogovora s njim išao sam spavati kako bih navečer mogao voziti u Njemačku. Oko 21.30 sam došao u dvorište Sekretarijata i vidio da jedna osoba, obučena u svijetloplavu košulju, leži okrenuto bočno. Nisam to htio gledati i otišao sam po papir nakon čega sam, s jednim dečkom kojeg ne želim imenovati, izašao", započeo je Jaman pa nastavio:

"Bio je na stepenicama i primio sam ga za ruku da ide sa mnom. Stražar mi je rekao da se dogodilo ubojstvo jer je jedan čovjek preskočio ogradu i pokušao ubiti Glavaša, koji je u Osijeku bio alfa i omega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamana se potom zaustavilo i podsjetilo da je prije govorio kako Glavaš nije bio u zapovjednoj strukturi.

"Tada sam lagao, ali bio sam upozoren da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo", istaknuo je Jaman, na što se javio Glavaš i optužio Jamana da laže i objasnio zašto to čini:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Petrijevcima je 2014. bila poplava i gospodin nije prijavio štetu pa nije dobio ni odštetu. Zatim je 2015. i 2016. je vršio pritisak na mene da prisilim gospodina Šišljagića i Kraljička da mu se isplati šteta. Jesam sam mu ja kriv što mu županija nije isplatila 100 tisuća kuna? Lagao je danas ovdje i imam svjedoka za to."

Nakon ročišta, pred Zgradom Suda došlo je do verbalnog okršaja između Nikole Jamana s jedne, te Branimira Glavaša i sina mu Filipa s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto mi nisi došao u posjet, a ja sam tebi dolazio 100 puta. Pišeš svašta po Facebooku", optužio ga je Glavaš, a Jaman je na to odgovorio da ga može biti sram.

Uključio se u sve i FilipGlavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Deset godina ste dolazili kod nas i govorili da mu pakiraju, a onda ste promijenili iskaz."

Jaman je potom odlučio okupljenima objasniti zašto je promijenio iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nosio sam teret deset godina. Sada sam potegao pitanje moga prijatelja Đorđa Petkovića. Znate što su radili? Ubili ga i zakopali. Tvrdili su da su ga stavili u furgon i da je on ispao iz automobila u vožnji i da je pobjegao. Nisam se ja naljutio na Glavaša uopće, vidite da želim razgovarati s njime. Došao sam u svatove ne radi Filipa nego radi njegove majke, jer smo mi praktički rodbina. Samo sam s duše htio skinuti teret."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo