IVAN STANIĆ / Je li bilo nepravilnosti? Tolušićev odvjetnik: 'Možda je, možda nije. To ne znači da je došlo do počinjenja djela'

Na pitanje je li Tolušić zaista čupao vinovu lozu koja je već bila zasađena kako bi dobio sredstva, Stanić nije htio odgovoriti

8.7.2022.
19:47
VOYO logo

Tomislavu Tolušiću i Željku Ferencu određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnji u prijevare s europskim novcem na dva natječaja.

U prvom iz 2020. tereti ga se da je projekt financirao novcem čije se zakonito porijeklo dijelom ne može dokazati. Za taj je natječaj dobio je gotovo tri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom iz 2021. tražio je milijun i 300 tisuća kuna poticaja za zemljište na kojem su već postojali nasadi vinove loze, što je bilo protivno uvjetima natječaja. Pa je Tolušić počupao zasađene čokote, pribavio novi projekt i ponovno se prijavio, ali na kraju novac nije dobio.

RTL-ov reporter Ilija Radić je ispred Županijskog suda u Zagrebu razgovarao s odvjetnikom Tomislava Tolušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRIVO PRIKAZAO /

PNUSKOK otkrio za što terete Tolušića. Europski fond oštetio za gotovo 3 milijuna kuna, potpora mu čak i rasla

Image
KRIVO PRIKAZAO /

PNUSKOK otkrio za što terete Tolušića. Europski fond oštetio za gotovo 3 milijuna kuna, potpora mu čak i rasla

Na pitanje što je Tolušić rekao na odluku istražnog zatvora, njegov odvjetnik Ivan Stanić je odgovorio:

"U ovom trenutku se održava ročište na kojem se iznose stavovi jedne i druge strane u pogledu potrebe određivanja istražnog zatvora. Naravno, nitko protiv koga je određen istražni zatvor u tom trenutku nema nekakve posebne stavove. Naprosto mora se podvrgnuti postupku koji i ide i prihvatiti tu činjenicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik kaže da s kolegama iz Ureda europskog javnog tužitelja ima doista dobra iskustva kada je u pitanju brzina ispitivanja svjedoka i provođenje dokaznih radnji. U ovom slučaju je u pitanju 16 svjedoka.

"U pogledu iznošenja obrane, gospodin Tolušić je detaljno iznio svoju obranu. Javno iznošenje obrane bi u ovom trenutku štetilo našoj obrani i presumpciji nevinosti. Ne mogu eksplicitno govoriti o tome što je rečeno u obrani", kazao je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravilnosti je u reviziji natječaja utvrdilo i ministrica poljoprivrede, ministrica je priznala da su se čuli. Stanić je komentirao i je li bilo pritiska na ministarstvo poljoprivrede i kazao da će o tome iskaze davati svjedoci.

"Nepravilnost pri nekom natječaju u ministarstvu poljoprivrede ili u bilo kojem tijelu ne znači nužno da je došlo do počinjenja nekog kaznenog djela. Ne možemo smatrati da je svaka nepravilnost jednaka počinjenju kaznenog djela. Da li je nepravilnosti bilo? Moguće. Možda je, možda nije, ali to ne znači da je došlo do počinjenja djela", tvrdi Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Tolušić zaista čupao vinovu lozu koja je već bila zasađena kako bi dobio sredstva, Stanić nije htio odgovoriti jer, kaže, to bi naštetilo obrani.

"Moramo svi zajedno doprinijeti da stvorimo kolektivnu svijest da ukoliko bespotrebno pričamo o činjenicama, sadržaju itd. da time štetimo okrivljenicima i otežavamo postupak sudu. Moramo ostaviti da sve stranke rade svoje", naglasio je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo