POKUŠAJ DVOSTRUKOG UBOJSTVA / Je li kod Gospića došlo do propusta? Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da je sve odrađeno po zakonu

Image
Foto: RTL

Prošli tjedan kada je žena prijavila nasilnog supruga, zaključao je nju i sebe u sobu, zavezao joj ruke i prijetio da će je ubiti. No, pušten je uz mjeru opreza

23.8.2022.
15:21
RTL
VOYO logo

U kući u gospićkom naselju Jasikovac u ponedjeljak je došlo do pokušaja dvostrukog ubojstva, nakon kojeg je uslijedila višesatna policijska potjera u kojoj je uhićen osumnjičeni muškarac (36).

On je, naime, oko 17 sati banuo u kuću u kojoj je živio sa suprugom (27). Tamo je zatekao 21-godišnjeg susjeda kojeg je izbo na spavanju dok je supruga uspjela pobjeći do susjedne kuće. Ipak, napadač ju je sustigao i izbo nožem pred očima susjeda i njihove djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan kada je žena prijavila nasilnog supruga, zaključao je nju i sebe u sobu, zavezao joj ruke i prijetio da će je ubiti. No, pušten je uz mjeru opreza.

Image
pustili ga na slobodu /

Detalji horora u Gospiću: Suprugu je zaključao, vezao joj ruke i prijetio ubojstvom. Jučer ju je izbo nožem...

Image
pustili ga na slobodu /

Detalji horora u Gospiću: Suprugu je zaključao, vezao joj ruke i prijetio ubojstvom. Jučer ju je izbo nožem...

Iz Općinskog državnog odvjetništva Gospić za RTL su komentirali je li bilo osnove za njegovo pritvaranje s obzirom na prijavu i na to da je već postojalo nasilje u obitelji te je li učinjen propust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za postupanje povodom događaja od 17. kolovoza 2022. izvješćujete se da je ovo državno odvjetništvo dana 19. kolovoza 2022. protiv 36-godišnjaka zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave Ličko-senjske, Policijske postaje Gospić zbog kaznenih djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ/11 i protupravnog oduzimanje slobode iz članka 136. stavak 2. i 3. KZ/11, počinjenih na štetu njegove supruge, te je po zaprimanju kaznene prijave ovo državno odvjetništvo provelo hitnu dokaznu radnju prvog ispitivanja 36-godišnjaka budući je imenovani uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, obzirom da se protiv istoga okrivljenika pred Općinskim sudom u Gospiću vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2 i 3. KZ/11 počinjenog na štetu iste žrtve, ovo državno odvjetništvo je ocijenilo kako postoji zakonski razlog za određivanje istražnog zatvora iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku/08 zbog opasnosti od ponavljanja djela, a koja opasnost se može otkloniti primjenom mjera opreza iz kojeg razloga su okrivljeniku rješenjem ovog državnog odvjetništva naložene mjere opreza i to zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od 50 metara iz članka 98. stavak 1. točka 4. ZKP/08, te mjera udaljenja iz doma iz članka 98. stavak 2. točke 10. ZKP/08.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno ističem da u konkretnom slučaju u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću nije učinjen propust obzirom da su okrivljeniku u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere opreza koje su u trenutnim okolnostima ocijenjene adekvatnima", poručuju iz Općinskog državnog odvjetništva u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo