Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Božidar Spasić

Je li Matej osoba na snimci koja pliva u Savi? Stručnjak: 'Vjerojatno je zbog jedne informacije. Ali bojim se...

Za snimku gdje se vidi muškarac koji pliva u Savi, koju Matejev otac nije ni mogao potvrditi jer je snimljena iz daleka, Spasić kaže da je vrlo velika vjerojatnost da je i na njoj Matej

RTL Danas/ 3.1.2022. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas već četvrti dan traje intenzivna potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišom, koji je oko 2,30 sati nestao iz beogradskog kluba Gotik, nakon čega mu se gubi svaki trag. Nestanak su policiji u 18 sati idućeg dana prijavili prijatelji, s kojima je stigao u glavni grad Srbije na proslavu Nove godine.

Objavljene su snimke nadzornih kamera na kojima se vidi mladić koji trči ulicama Beograda, zaustavlja taksi, te na kraju pliva u Savi.

Matejev otac potvrdio je da se na snimkama nalazi njegov sin, nestali Splićanin za kojim traga. Potraga traje i na vodi i na kopnu. Beograd je bio prepun turista tijekom novogodišnjeg vikenda, tako da je to isto tako jedan kontekst koji se mora uzeti u obzir tijekom potrage za nestalim mladićem.

Stručnjak za sigurnost, Božidar Spasić, smatra da je izrazito pozitivno što stalno izlaze nove informacije. "Policija je imala te snimke i sada rekonstruira kretanje i radi putanju po kojoj se kretao Matej i pokušavaju saznati što se dogodilo ovdje", kaže Spasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nalazimo se trenutno na mjestu gdje se Mateju gubi svaki trag. To je mjesto koje je sada pod reflektorima, ali je inače dosta mračno i koristi se za zabavu. Dosta skriveno, čak i apokrifno, upravo zbog rijeke. Ovaj slučaj je veoma potresao Srbiju. Srpska policija je jako sposobna policija i ona će to odraditi kako treba", objasnio je stručnjak za sigurnost.

Signal Matejeva mobitela

Matejev mobitel je izgubio signal u trenutku kada je on zadnji put viđen. 

"Posebno je zanimljiv taj signal mobitela. Kod nas stručnjaka je izazvalo nedoumicu to da li Matejev broj nije dostupan ili mobitel. U ovom slučaju to je bio mobitel. To znači da je moguće da se njegov mobitel nalazi u Savi, da je bačen u rijeku, da je uništen. Kada mobitel nema više signala to znači da apsolutno više nije u funkciji. To ukazuje na činjenicu da ga je ili on sam bacio ili da su naše pretpostavke točne pa da se on sam na kraju vratio u Savu", izjavio je Spasić.

Za snimku gdje se vidi muškarac koji pliva u Savi, koju Matejev otac nije ni mogao potvrditi jer je snimljena iz daleka, Spasić kaže da je vrlo velika vjerojatnost da je i na njoj Matej jer je u početku postojala informacija da se spustio stepenicama i poskliznuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Snimke njegovog puta, traganje za taksijem, trčanje, sve je to blizu ovdje, moguće je da je izgubio orijentaciju i tražio taksi da se vrati. Pretpostavljam da nakon toga on prilazi Savi. Koja je dosta duboka, mutna i puna granja i svega živoga. Snimka u Savi će sigurno pomoći u istrazi", rekao je.

"Ono što me posebno brine je da svaka minuta od njegova nestanka unosi dodatnu nervozu i strah. Vjerojatno ćemo privesti ovaj slučaj i tragično, ja to moram reći kao stručnjak. Unosi strah da se ipak dogodilo ono najgore", izjavio je Spasić.

Matejevi prijatelji su prijavili njegov nestanak nakon 16 sati, Spasić je komentirao je li to sumnjivo ponašanje.

"To nisu djeca, imaju 27 godina, to su momci. Oni su se sasvim normalno ponašali. Tu je bilo 70 posto djevojaka i 30 muškaraca. Splićani su lijepi momci i tu je vjerojatno bilo i udvaranja i pretjerivanja u alkoholu. Moguće je i da su oni došli pijani kući i tek onda shvatili da ga nema. Trebali su prije reagirati jer bi to bilo od velike pomoći policiji", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL Danas/ 3.1.2022. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču