PRIČA KOJA JE POTRESLA HRVATSKU / Jezivo ubojstvo iz Solina još je stravičnije nakon što je DORH objavio detalje

Image
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

DORH sumnja da je mladić iz stana uzeo ručni sat, zlatni nakit, sitni metalni novac, čokolade, upaljače i spajalice

28.1.2019.
20:01
Miranda Cikotić/PIXSELL
VOYO logo

Državno odvjetništvo objavilo je detalje brutalnog ubojstva 92-godišnjeg Vicencija Uvodića i nanošenja teških ozljeda njegovoj 87-godišnjoj supruzi Senki u Solinu za koje je osumnjičen njihov 24-godišnji susjed. On je priveden zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva i teškog ubojstva u pokušaju, a istražni sudac mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Ušao s namjerom da ih usmrti

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. siječnja 2019. godine ušao u stan starijeg para s ciljem da usmrti žrtve i nakon toga zadrži za sebe njihove vrijedne predmete, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Sumnja se da je ušao u stan svjestan da mu supružnici ne mogu pružiti otpor te je tupo-tvrdim predmetima više puta udario 92-godišnjaka i 87-godišnjakinju u glavu, a muškarcu je nanio ubodnu ranu nožem u predjelu lijeve strane trbuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od zadobivenih ozljeda u vidu nagnječenja, rasjekotina i posjekotina muškarac (1927.) je preminuo na mjestu događaja, dok je žena (1932.) zadobila teške i po život opasne ozljede glave”, opisuje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Pritvor od mjesec dana

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu osnovano sumnja da je 24-godišnjak potom iz stana uzeo ručni sat, zlatni nakit, sitni metalni novac, čokolade, upaljače i spajalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog postojanja opasnosti utjecaja na svjedoke te zbog straha od ponavljanja kaznenog djela i teških okolnosti počinjenja djela Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je, a istražni sudac prihvatio, istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo