policija i uskok / Uhićeno više osoba, među njima i bivša tužiteljica koja je radila na slučaju Agrokor i Piruška Canjuga

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a

16.11.2021.
8:46
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Više osoba uhićeno je u najnovijoj akciji koja je pokrenuta na širem zagrebačkom području. Među uhićenima su kako se doznaje Mirela Alerić Puklin i Goran Puklin. Ona je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, a njega se povezivalo s aferom Janaf.

Da su uhićeni, potvrdio je njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, no detalje oko toga zbog čega su uhićeni nije znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list neslužbeno doznaje da je među uhićenima i Piruška Canjuga koja je inače jedna od optuženica u aferi Agrokor. U toj aferi optužnica je podignuta i još nije postala pravomoćna. Ona je bila s Ivicom Todorićem optužena i u tzv. aferi mali Agrokor u kojoj je u listopadu 2020., nepravomoćno oslobođena optužbe.

Sada je Canjuga uhićena, jer se sumnja, kako se neslužbeno doznaje, da joj je Mirela Alerić Puklin tijekom istrage za Agrokor dojavljivala informacije vezano o stanju tog spisa te drugih povezanih predmeta. 

Prema neslužbenim informacijama današnja akcija je vezana za nešto što je proizašlo iz afere Janaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da bi ova nova uhićenja mogla imati veze s malverzacijama počinjenim na štetu Lutrije.

Mirela Alerić Puklin jedna je od troje tužitelja koji su radili na slučaju Agrokor, a kada se doznalo da je njezin suprug  umiješan u aferu Janaf, DORH je od nje tražio očitovanje. Ona se tada javnosti obratila priopćenjem u kojem je, među ostalim, navela da svojim radnjama ni u jednom dijelu nije povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo