RTL DOZNAJE / Josip Ćelić nije podnio ostavku: Zbog skandala premješten je na drugo radno mjesto!

'Proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika počinila tešku povredu službene dužnosti'

28.10.2019.
16:51
VOYO logo

Zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić nije ponudio ostavku već je, kako doznajemo,  premješten na drugo radno mjesto. O kojem se točno mjestu radi, doznat će se na konferenciji za medije u 18 sati.

"Zamjenik glavnog ravnatelja policije podnio je tijekom ponedjeljka glavnom ravnatelju policije zahtjev da ga se premjesti na drugo radno mjesto zbog osobnih razloga. Glavni ravnatelj je to prihvatio te je Ćelić s današnjim danom premješten na drugo radno mjesto", potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova i dodalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti."

Ipak, ono što MUP demantira jest zataškavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni. S tim u svezi utvrđeno je da se snimka prekršaja nalazi u službenim prostorijama nadležne policijske postajepohranjena kao i svi ostali videozapisi te vrste, pod rednim brojem nastanka te da ni u jednom trenutku nije bila izgubljena ni otuđena, kao što se u medijskim objavama tvrdilo."

Premještajem se zapravo ispunilo ono što je i najavio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kad je rekao da će slučaj Josipa Ćelića, koji je vozio triput brže od dopuštene brzine u naseljenome mjestu, što je otkrio RTL, biti vrlo brzo riješen. Zapravo, već u tom trenutku dao je naslutiti kako do ostavke neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je nešto spominjao ostavku, doduše stavio ju je u nekom drugom kontekstu, ali to u ovom trenutku nije relevantno. Relevantno je da preksutra počinje radni tjedan i da ćemo o tome vrlo brzo izvijestiti javnost", izjavio je Božinović.

Kako to često biva, Ćelić osobno ne osjeća iznimnu odgovornost za situaciju, iako priznaje da je počinio prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mogu u ovom trenutku reći, s obzirom na postupak, da definitivno priznajem počinjenje prekršaja, i to je nedvojbeno. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih smio komentirati javno, ali naglašavam da definitivno priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti jesu zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito naredio da se stornira navedeni prekršaj, što je apsolutno netočno. Akose na bilo koji način to dokaže, ja sam spreman preuzeti kompletnu odgovornost, ali odlučno to ovog trenutka demantiram", kazao je Ćelić.

Image

Pronašli smo 'izgubljenu' snimku! Tko je Josip Ćelić? Najbogatiji policajac, ima luksuznu vilu...

Image

Pronašli smo 'izgubljenu' snimku! Tko je Josip Ćelić? Najbogatiji policajac, ima luksuznu vilu...

Inače, snimka do koje je RTL došao 23. listopada pokazuje presretača kako 12. ožujka ove godine u mjestu Briševo kod Zadra juri za Ćelićem, koji u jednom trenutku dostiže brzinu od gotovo 170 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom dijelu iznosilo 50 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebrza vožnja možda i ne bi bila toliki problem da cijela prijava i snimka prekršaja nisu misterioznonestale iz policijske evidencije. To je policija kasnije opovrgavala, iako nije o slučaju izvijestila javnost. Nije ni to sve! Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ova upita policiji tek 23. listopada, sedam mjeseci prekasno.

Josipa Ćelića javnost je upoznala nakon afere oko kupnje luksuzne vile. Vodio je prometnu jedinicu Kobre. Bio je šefkarlovačke policije. Prošle godine imenovan je zamjenikom glavnog ravnatelja policije. Poznat je i po tome što ima 12 nekretnina te je najbogatiji hrvatski policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo