Oklopljeni policajci s oružjem / Juriš dugih cijevi PUZ-a: Objavili video uhićenja Rose i osumnjičenih da su žrtvu tjerali da si kopa grob, iznuđivali ga

Image
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Očekivali su da im oteti nakon batina i kopanja 'svog groba' donese novac. Upali su im interventni policajci, dovoljno gadnog izgleda da se odmah bace na pod

29.4.2022.
16:54
Policijska uprava zagrebačka
VOYO logo

Ranije danas prenijeli smo vijest da je uhićen Ante Roso (53), koji je prije desetak godina bio optužen i zatim na sudu pravomoćno oslobođen optužbi da je organizirao tzv. krvavu pljačku Fine 2005. Policija uprava zagrebačka u međuvremenu je potvrdila da je uhićen 53-godišnjak, dakle Roso, plus još dvojica muškaraca u dobi od 32 i 42 godine.

Usput je objavila i video uhićenja, odnosno trenutke u kojima su interventni policajci s ispruženim dugim cijevima upali u ugostiteljski objekt i, recimo to tako, vrlo odlučno natjerali društvo koje su zatekli da legnu na pod. Potom su ih uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime je zasada to da se trojicu sumnjiči za protupravno oduzimanje slobode i iznudu, odnosno za to da su prije nekoliko dana trojica odlučila od izvjesnog 35-godišnjaka izvući novac, neslužbeno se doznaje 5000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PUZ navodi da su najstariji, dakle Roso, i najmlađi od trojice svoju 35-godišnju žrtvu presreli na Malešnici u Zagrebu. Uz prijetnje oružjem natjerali su ga da uđe u njihov automobil i potom se odvezli u Krapinsko-zagorsku županiju. Cijelim putem su otetoga držali na nišanu.

A kad su stigli na odredište, tamo ih je čekao treći kompanjon, 42-godišnjak sa svojim automobilom. Svi su se premjestili u novi automobil i odvezli se na "obližnje, izolirano područje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život", stoji u priopćenju policije.

PUZ, doduše, ne navodi i to da su ga prvo natjerali da se svuče do gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psovali su ga, nabraja se, tukli, prijetili mu i, kad su procijenili da su ga dovoljno izmaltretirali, odnosno da mu se "može vjerovati to što obećava da će im dati novac", 32-godišnjak je predložio da ga puste. U Zagreb su se vratili tako što su otetoga vozili u prtljažniku.

I, kad je oteti, nakratko pušten da ode po novac i vrati se, trebao ući u ugostiteljski objekt na Črnomercu, barem su tako bili uvjereni njegovi osumnjičeni otmičari, kroz vrata su upali naoružani interventni policajci, dovoljno ozbiljnog izgleda i dugih cijevi s jasnom namjerom da su svi koje su zatekli u nekoliko sekundi poslušali i bacili se na pod s rukama iza glava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhitili su četvoricu, a nakon što su ih kriminalistički obradili, dvojicu su pustili, zaključivši da oni nisu sudjelovali u iznudi s otmicom. Dvojicu su, međutim, skupa s naknadno uhićenim 42-godišnjakom, predali pritvorskom nadzorniku.

Image
lice iz crne kronike /

Uhićen Ante Roso: Skinuli muškarca do gola, tjerali ga da iskopa vlastiti grob i prijetili da će mu ubiti ženu

Image
lice iz crne kronike /

Uhićen Ante Roso: Skinuli muškarca do gola, tjerali ga da iskopa vlastiti grob i prijetili da će mu ubiti ženu

Potonjem su kod kuće našli i tri tromblonske mine, tako da je njegova kaznena prijava tužiteljstvu bogatija za jednu točku iz kaznenog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros smo prenijeli da je Roso postao javno nešto poznatiji nego ranije 2011. kad ga je njegov dotadašnji poznanik, ali i osoba koja je naručila njegovo ubojstvo, Ivan Boršić, prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke Fine iz 2005. Roso je najprije bio u bijegu da bi na drugom ponovljenom suđenju bio oslobođen.

U prosincu 2020. Rosu je uhitila policija zbog sumnje da je jednom poduzetniku dva puta naručio postavljenje eksploziva u autu. Bombe su oba puta zakazale. Umalo ubijeni otkrio je da je na meti atentatora tek kad je svoj automobil odvezao na popravak, žaleći se da mu nešto lupka pod haubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehaničari su bili ti koji su pod haubom pronašli dvije bombe. Roso je proveo šest mjeseci u pritvoru, ali protiv njega nije nikad podignuta optužnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo