izvlačenja novca iz Dinama / Kakav obrat! Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu protiv Vrbanovića. Mamić nije bio te sreće, iako je riječ o istom predmetu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U istom je slučaju Ustavni sud odbacio tužbe kojima su ukidanje pravomoćne presude tražili Zoran i Zdravko Mamić

30.3.2022.
7:33
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Premda je Ustavni sud odbio ustavne tužbe Zdravka i Zorana Mamića, u do sada neviđenom pravosudnom obratu, na sjednici u utorak odlučio je usvojiti ustavnu tužbu bivšega izvršnoga direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je s Mamićima pravomoćno osuđen u istome predmetu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu kojom je Vrbanović osuđen na tri godine zatvora te naložio da mu se sudi ponovno, ali pred drugim sudom, a ne pred osječkim Županijskim sudom koji je njemu i Mamićima te porezniku Milanu Pernaru bio izrekao osuđujuće presude. Naime, Ustavni sud je odlučio ustavne tužbe svih osuđenika koji su ih podnijeli u ovome predmetu tretirati zasebno. Prvo je na sjednici u studenome odbacio tužbe braće Mamić, a zatim sada usvojio onu Vrbanovićevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Izvukli 116 milijuna kn iz Dinama /

Mamići u bijegu, a ni Vrbanović danas neće u zatvor: Tražio odgodu zbog bolesti

Image
Izvukli 116 milijuna kn iz Dinama /

Mamići u bijegu, a ni Vrbanović danas neće u zatvor: Tražio odgodu zbog bolesti

Ustavni sud je, prema informacijama Jutarnjega lista, u svojoj odluci zaključio da Vrhovni sud mora ponovno delegirati Vrbanovićev predmet na neki drugi županijski sud u zemlji, a pitanje je treba li to više uopće biti jedan od preostala 3 uskočka suda (Split, Zagreb, Rijeka), jer Vrbanovićev predmet, nakon ukidanja, sam za sebe, po vrsti kaznenoga djela za koje ga se tereti, više ne mora biti predmet iz nadležnosti Uskoka već nekoga županijskoga državnoga odvjetništva. Naime, riječ je o predmetu gdje se Mamićima i Vrbanoviću sudilo zbog izvlačenja novca iz Dinama putem aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom, a jedini razlog zbog čega je predmet vodio Uskok je bila točka optužnice u kojoj se poreznika Pernara teretilo da je primio mito od Zorana Mamića, budući da se radi o koruptivnome kaznenome djelu.

Sada će se u ponovljenom postupku suditi samo Vrbanoviću i to za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo