zbog nove akcije / Kakav preokret! Povučena optužnica protiv Ivice Todorića i 14 okrivljenika iz slučaja 'veliki Agrokor'

Image
Foto: Marko Prpić/Goran Stanzl/Pixsell

Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari

16.11.2021.
10:51
Marko Prpić/Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je na svojim službenim stranicama da su povukli optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i ostalih osumnjičenika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja.

Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na meti /

Akcijom obuhvaćeno sedam osoba: Bivšu tužiteljicu se sumnjiči da je otkrivala podatke Piruški Canjugi

Image
na meti /

Akcijom obuhvaćeno sedam osoba: Bivšu tužiteljicu se sumnjiči da je otkrivala podatke Piruški Canjugi

Neslužbeno se doznaje da je optužnica za tzv. slučaj "veliki Agrokor" povučena jer je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u tom slučaju, a riječ je o Piruški Canjugi.

Podsjetimo, 14. rujna 2020. godine Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon provedene istrage podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv petnaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kaznenog djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno je prvookrivljeniku pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna i nizozemskom trgovačkom društvu u iznosu 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društva A. d.d. oštećeno ukupno iznosu od 1.244.328.584,00 kuna", pisalo je tada u priopćenju.

O osnovanosti optužnice ispisane na 459 stranica, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravlja od kraja siječnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki kazneni sud naložio je u listopadu novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja na kojem se temeljila optužnica u slučaju Agrokor, a koja još uvijek nije bila potvrđena.

Visoki kazneni sud tada je objavio da je ukinuo prvostupanjsko rješenje optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda u dijelu kojim su odbijeni prijedlozi obrane za izdvajanje kao nezakonitog dokaza kombiniranog financijsko-knjigovodstvenog i revizorskog vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dokumentu koje je izradila poljska podružnica vrtke KPMG, a za koji je država platila 8,6 milijuna kuna. Obrana je tvrdila kako je riječ o nezakonitom dokazu jer je na njemu radio i hrvatski ogranak te tvrtke koji je navodno angažirala i kasnija privremena uprava pa sumnjaju u sukob interesa.

Županijsko državno odvjetništvo potom je izvijestilo kako smatra da je financijsko-knjigovodstveno vještačenje u slučaju Agrokor, na kojem se temelji optužnica, zakonito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo